Știri

Autoritățile din Tirol înăspresc prevederile interdicției de circulație sectorială

În ciuda discuțiilor intensive cu comisiile de specialitate de la Bruxelles, autoritățile din Tirol vor să înăsprească legislația în ceea ce privește transportul anumitor tipuri de mărfuri începând de anul viitor.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2020 pe autrostrada A12 Inntal în afara celor 8 grupe de mărfuri interzise (printre altele deșeuri și plăci ceramice) să se mai adauge alte 5 grupe de mărfuri (printre altele fiind hârtie, produse lichide din uleiuri minerale și cereale).

Autoritățile din Tirol înăspresc prevederile interdicției de circulație sectorială

O excepție se va face pentru camioanele cu motoare Euro VI, dar doar cu condiția ca aceste vehicule să fie înmatriculate după data de 31 august 2018.

Inițial, atunci când a fost introdusă, în 2016, interdicția de circulație sectorială nu includea și camioanele cu motoare Euro VI.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) a scos în evidență faptul că această ordonanță a primit undă verde doar cu condiția ca toate vehiculele care corespund normelor de poluare Euro VI să nu fie afectate de această interdicție de circulație sectorială.

Ținând cont de această prevdere, care permite camioanelor Euro VI să circule fără restricții pe valea Innului, BGL afirmă că noua prevedere care va intra în vigoare din 2020 ar trebui să țină cont în continuare de această precizare, făcută de Comisia UE și pentru interdicția de circulație sectorială stabilită în 2016.

VEZI ȘI: Semiremorca frigorifică Chereau ROAD a intrat în faza finală de testare

Din punct de vedere tehnic, vehiculele care corespund normelor Euro VI, înmatriculate după data de 1 septembrie 2018 au aceleași valori în ceea ce privește emisiile de oxid de azot (0.4 g/kWh), ca și cele înmatriculate înainte de această dată și nu ar face nicio diferență în ceea ce privește poluarea.

BGL a făcut un apel la guvernul grman să intervină la Comisia Europeană pentru ca noua interdicție de circulație sectorială să nu intre în vigoare în forma emisă de autoritățile din Tirol.

Din aceeași categorie...

Back to top button