In Focus

Autoritățile din Tirol vor să restricționeze traficul greu în această iarnă

Reprezentanții regiunii Tirol vor să restricționeze traficul de camioane în zilele de sâmbătă pe autostrăzile Inntal și Brenner pentru a evita aglomerarea traficului în sezonul de schi.

Autoritățile din Tirol au depus o solicitare la Ministerul Transporturilor din Austria (BMVIT) pentru a se restricționa traficul greu în această iarnă pe unele segmente de drum, în 11 sâmbete între orele 07:00 – 15:00.

Autoritățile din Tirol vor să restricționeze traficul greu în această iarnă

Mai exact, restricțiile vor fi în perioada 4 ianuarie – 14 martie, în zilele de 4, 11, 18, 25 ianuarie, respectiv 1, 8, 15, 22 și 29 februarie, precum și 7 și 14 martie 2020.

VEZI ȘI: Cooperare pentru simplificarea procedurilor de transport în Europa

Astfel, în aceste zile între orele 07:00 – 15:00 traficul va fi restricționat pentru camioanele de peste 7,5 tone pe A12 (Inntal) și A13 (Brenner) care au ca zonă de destinație Italia sau Germania.

Camioanele care au ca destinație zona Tirol sunt scutite de această restricție. Calendarul de restricții va fi confirmat oficial după aprobarea de către Ministerul Transporturilor din Austria (BMVIT).

Autoritățile din Tirol au spus că instituirea unor astfel de restricții a dat rezultate anul trecut, numărul de accidente și de blocaje din cauza camioanelor aflate în tranzit fiind mult mai redus.

Din aceeași categorie...

Back to top button