EcofriendlyȘtiri

Autoritățile din Turingia investesc în infrastructura cu hidrogen

Autoritățile din landul Turingia, Germania, au demarat un plan de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii cu hidrogen și vor construi primul punct pentru alimentarea al vehiculelor cu acet tip de propulsie la Erfurt.

Autoritățile din landul Turingia au stabilit că hidrogenul reprezintă o prioritate pentru dezvoltarea unui transport rutier care să contribuie eficient la reducerea poluării și au alocat fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii cu hidrogen pentru a încuraja producătorii să dezvolte camioane și companiile de transport să le folosească.

Autoritățile din Turingia investesc în infrastructura cu hidrogen

Prima stație de alimentare a vehiculelor cu hidrogen va fi construită la Erfurt, iar pentru producția locală de hidrogen va fi folosită exclusiv energie produsă de instalații eoliene și panouri solare. Instalațiile eoliene vor fi amplasate în zonă, iar toată parcarea va fi acoperită cu panouri solare.

Investiția în acest proiect pilot este de 7 milioane de euro și vine atât din fonduri locale, cât și din fondurile Ministeriului Mediului, Energiei și Protecției Mediului. Acest proiect va permite transportul rutier de mărfuri cu hidrogen produs din surse ecologice, regenerabile, ceea ce este soluția perfectă în viziunea Anjei Siegesmund, ministrul mediului.

Energia eolioană și solară va fi folosită și pentru alimentarea camioanelor electrice, urmând ca benzinăria să fie dotată și cu stații de încărcare rapidă. Acesta nu este singurul proiect al autorităților din acest land.

VEZI ȘI: Marea Britanie confirmă utilizarea sistemul TIR de la 1 ianuarie 2021

Începând din 2022 un tren, propulsat cu hidrogen, va face curse prin zona turistică Schwarzatal, în regiunea Saalfeld-Rudolstadt.

Guvernul Germaniei a stabilit că hidrogenul este una din soluțiile pentru a scădea masiv poluarea și a declarat dezvoltarea pentru utilizarea acestui combustibil ca fiind o prioritate națională. Doar în landul Bavaria, în cadrul acestui program, vor fi dezvoltate 100 de puncte de alimentare pentru vehiculele care utilizează acest tip de propulsie.

Din aceeași categorie...

Back to top button