Autoritățile din Westfalia (Germania) vor controla lunar transporturile agabaritice

Autoritățile din Westfalia (Germania) au controlat transporturile agabaritice
Poliția germană și autoritățile din Westfalia (Germania) au derulat o acțiune de control care a vizat în special transporturile agabaritice din jurul orașului Münster.

Transporturile agabaritice sunt o apariție interesantă pe drumurile publice. Toată lumea știe de ele, chiar dacă nu sunt vizile în fiecare zi. Totuși există sute astfel de transporturi pe drumurile din Europa, noapte de noapte fiind transportate mărfuri uriașe și foarte grele în toate direcțiile.

Autoritățile din Westfalia (Germania) vor controla lunar transporturile agabaritice

Nu este o misiune ușoară pentru că fiecare transport agabaritic are nevoie de aprobări speciale. Săptămână trecută, poliția germană din Münster împreună cu autoritățile locale au avut o acțiune de control care a vizat exclusiv transporturile agabaritice.

Acțiunea a început miercuri, 23 septembrie, la ora 21:30, în parcarea Karthaus pe BAB 43 la Dülmen. Echipa de control avea informații despre transporturile agabaritice autorizate, dar nu știa exact la ce oră vor trece prin zonă. Un lucru este însă foarte clar, conform reglementărilor, acest tip de transport nu pot circula mai devreme de ora 22:00 și mai târziu de ora 06:00 dimineața, în Germania. Există desigur excepții, dar doar pentru situații speciale.

Echipa de control a montat și un cântar mobil în parcare pentru a verifica fiecare camion și greutatea acestuia pe fiecare axă. În afara datelor legate de lățime, lungime și înălțime, cele mai importante informații sunt cele legate de greutatea totală a transportului.

La scurt timp după ora 22:00 au fost oprite trei transporturi agabaritice pentru verificări. În primele două cazuri au fost doar încălcări minore ale legislației. La primul transport lipsea una dintre mașinile de însoțire, iar în momentul în care a venit la fața locului, convoiul s-a pus în mișcare. La cel de-al doilea transport încărcătura nu era semnalizată corespunzător, dar și în acest caz problema a fost remediată rapid.

VEZI ȘI: Un șofer a convins instanța că nu a văzut că trei migranți se ascundeau în cabina lui

În schimb, cel de-al treilea transport nu a mai primit permisiunea de a-și continua drumul. Convoiul transporta un transformator care avea o greutate de 76 de tone, iar greutatea totală a transportorului avea 127 de tone. Asta înseamnă că mai multe din cele 12 axe erau supraîncărcate. În afara problemelor legate de greutate și de uzura pneurilor sau descoperit și încălcări ale legislației în ceea ce privește perioadele de condus și odihnă.

Echipa de control a decis să oprească transportul din motive de siguranță și compania a fost obligată să depună o amendă cauțiune de 8.000 de euro și obligată să solicite o nouă autorizare a transportului.

În afara transporturilor agabaritice, poliția de autostradă a oprit și alte camioane și vehicule comerciale mici. Un camion german care transporta substanțe periculoase a fost oprit din drum pentru că marfa transportată nu era asigurată corespunzător. Un alt camion, înmatriculat în Polonia, a fost de asemenea tras pe dreapta și i s-a interzis să-și continue drumul după ce au fost depistate numeroase probleme tehnice la sistemul de frânare.

Un vehicul comercial ușor, înmatriculat în Germania, a fost depistat cu o greutate suplimentară de 500 kg și i s-a interzis să-și continue drumul abia după ce a mai descărcat din marfă.

Spre dimineața, echipa de control a depistat pe BAB1, în apropierea punctului de Rasthof-ul Münsterland, un convoi cu trei vehicule care făceau transport agabaritic. Acestea transportau palele unei turbine eoliene care aveau o lungime de 65 de metri.

În urma controlului s-a constatat că acest transport nu beneficia de niciun fel de autorizație și i s-a interzis să-și continue drumul. Compania a fost obligată să depună o amendă cauțiune de 15.000 de euro și să solicite aprobările necesare pentru  a efectua transportul, până atunci convoiul fiind oprit în parcarea Rasthof-ului Münsterland.

Ținând cont de numărul mare de probleme depistate în cazul unor transporturi agabaritice, care sunt foarte strict reglementate și care trebuie anunțate și avizate din timp, poliția din Münster împreună cu autoritățile locale au convenit să repete lunar acest acțiuni de control și, de asemenea, să verifice mai atent toate solicitările venite din partea companiilor de transport agabaritic pe această secțiune de drumuri din Germania.

Follow #infotrucker