Legislatie

Proiect pentru simplificarea acordării autorizațiilor pentru camioane de peste 5 tone în București

Consiliul General al Municipiului București va dezbate în curând un proiect de simplificare a modalității de emitere a autorizațiilor de circulație pentru camioane și utilaje cu masa maximă autorizată mai mare de 5 tone în Capitală.

Anunțul a fost făcut de Florin Melciu, consilier PNL în CGMB și președinte al Comisiei de transport și mobilitate urbană. Modificarea ține cont de solicitările transportatorilor care desfășoară activități curente pe raza Municipiului București, precum și de contextul epidemiologic actual.

Proiect pentru simplificarea acordării autorizațiilor pentru camioane de peste 5 tone în București

”V-am promis o administrație locală prietenoasă, eficientă și digitalizată, care să vină cu soluții menite să ușureze viața locuitorilor săi și să dezvolte parteneriate bazate pe seriozitate, predictibilitate și încredere mutuală cu mediul de afaceri. Susțin oportunitatea simplificării și eficientizării modalităților de emitere a autorizațiilor de circulație pentru camioane și utilaje cu masa maximă autorizată mai mare de 5 tone în municipiul București, prin eliberarea acestora în sistem electronic de tip vinietă, cu respectarea normelor și prevederilor legale în vigoare”, a scris Florin Melciu pe Facebook.

VEZI ȘI: Elvețienii vor să dezvolte un pod mobil pentru zonele cu lucrări de pe autostradă

Noul proiect propune introducerea unui nou aliniat la art. 8 din H.C.G.M.B. nr. 134/2004 , cu următorul conținut: ”Autorizațiile se pot elibera și în regim electronic tip vinietă. Autorizațiile tip vinietă se vor prezenta la control însoțite de certificatul de înmatriculare al autovehiculului”.

Proiectul de hotărâre va fi propus spre dezbatere și aprobare către Consiliul General al Municipiului București.

Din aceeași categorie...

Back to top button