ȘtiriSustenabilitate

Autostrada electrificată din regiunea Hessen va fi prelungită cu 10 kilometri

Porțiunea de autostradă electrificată din regiunea germană Hessen va fi extinsă în următorii doi ani cu încă 10 kilometri, urmând să ajungă la o lungime totală de 17 km.

Mulțumite de rezultatele înregistrate în testele efectuate pe prima porțiune electrificată de pe autostrada A5, între Langen și Weiterstadt, autoritățile din Hessen au anunțat că o vor extinde autostrada electricicată cu zece kilometri, urmând să ajungă la o lungime totală de 17 km.

Autostrada electrificată din regiunea Hessen va fi prelungită cu 10 kilometri

Ministerul Mediului va finanța acest proiect cu 12 milioane de euro și lucrările de extindere a rutei electrificate se vor încheia în 2022. Prelungirea rutei se face pe direcția de mers spre Darmstadt, pe această direcție fiind aproximativ 12 km, restul de 5 km fiind pe direcția spre Frankfurt.

VEZI ȘI: Plzensky Prazdroj transportă mai multă bere cu noile ansambluri rutiere de volum

În acest moment pe această rută circulă cinci camioane hibrid cu pantograf, iar în următoarele luni vor fi incluse în proiect alte cinci. Cele 5 camioane efectuează curse pentru 5 companii de transport din regiune.

Decizia de a prelungi această porțiune electrificată a fost luată după analizarea aspectelor ecologice și economice în urma primei perioade de test.

Din aceeași categorie...

Back to top button