„Autostrăzile inteligente” din Marea Britanie au nevoie de refugii mai mari

"Autostrăzile inteligente" au nevoie de refugii mai mari și de semne de circulație mai clare
"Autostrăzile inteligente" din Marea Britanie au nevoie de zone pentru refugiu mai mari și de semnalizări mai bune în condițiile în care industria este în continuă creștere, susține Richard Burnett, șeful Road Haulage Association (RHA).

Emisiunea Panorama difuzată pe BBC a scos la iveală faptul că în ultimii cinci ani au murit 38 de oameni pe aceste „autostrăzi inteligente”, iar mult mai mulți au suferit răni ca urmare a eliminării benzilor de urgență.

"Autostrăzile inteligente" din Marea Britanie au nevoie de refugii mai mari

„Acesta este un alt exemplu cauzat de paralizia Brexit. Uităm de problemele importante de la nivel național, iar în acest caz particular, viețile au fost pierdute și consider că este total de neacceptat”, a declarat Richard Burnett.

Burnett este convins că „autostrăzile inteligente” cresc capacitatea de a prelua traficul, însă acestea nu sunt atât de sigure pe cât ar putea fi.

„Trebuie să fie amplsate mai multe zone pentru refugiu și trebuie ca sistemul de semnalizare să fie și mai clar și mai simplu de urmărit, în condițiile în care benzile de urgență dispar sau nu pot fi utilizate”, spune oficialul Road Haulage Association.

VEZI ȘI: Interzicerea utilizării telefonului mobil la volan crește costurile pentru transportatorii britanici

Richard Burnett spune că emisiunea Panorama a scos la iveală faptul că mulți dintre cei care conduc nu cunosc ideea de „autostradă inteligentă”, darămite să înțeleagă conceptul despre modul în care acestea funcționează.

„Grand Shapps, secretarul departamentului de Transport, va publica în scurt timp un raport despre siguranța autostrăzilor inteligente și sunt convins că sugestiile cu privire la îmbunătățirea siguranței vor fi luate în vizor”, au fost cuvintele aceluiași Richard Burnett.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.