Utilitare ușoare

Autoutilitara electrică Rivian testată de Amazon în San Francisco

Gigantul Amazon a început testele cu autoutilitara electrică Rivian, prima din cele 100.000 planificate pentru rutele de livrare din San Francisco.

San Francisco este unul din cele 16 orașe americane, în care, Amazon plănuiește să introducă în 2021 autoutilitare electrice Rivian.

Autoutilitara electrică Rivian testată de Amazon în San Francisco

Producția în fabrica din Los Angeles a început în februarie 2021, iar până la finalul anului ar trebui produse 10.000 de unități, care vor intră în serviciu începând cu 2022, conform Amazon.

Operațiunile din San Francisco vor fi inițial bazate pe centru de livrare Amazon din Richmond, California, însă este planificată extinderea și către alte facilități din Bay Area. Amazon a declarat că își reconfigurează activ centrele de livrare pentru vehicule electrice, ”în funcție de design-ul rețelei electrice și echipamentul de încărcare din locație”.

Prezentată în octombrie 2020, autoutilitara electrică Rivian are un design specific Amazon. Gigantul american a comandat 100.000 de astfel de vehicule, care sunt programate să ajungă pe drum până în 2030.

Planurile de electrificare ale Amazon nu se limitează doar la autoutilitara electrică Rivian. În 2020, compania americană a achiziționat 1.800 de autoutilitare electrice Mercedes-Benz eSprinter și eVito, pentru utilizare în Europa și susține că a livrat cu vehicule electrice peste 20 de milioane de pachete în Europa și America de Nord, anul trecut.

Dar decizia Amazon de a achiziționa o flotă mare de autoutilitare electrice de la Rivian a contribuit la asigurarea viitorului companiei înființată în 2009 de Robert ”RJ” Scaringe în Plymouth, Michigan. De altfel, în 2019, Amazon a investit o sumă rămasă secretă în compania Rivian.

VEZI ȘI: Zece utilitare Mercedes-Benz eVito au intrat în flota Amazon din Munchen

În prezent, Rivian se pregătește de lansarea în producție a pick-up-ului electric R1T și a SUV-ului electric R1S.

După întârzierile cauzate de pandemia de coronavirus, pick-up-ul R1T este programat să intre în producția de serie în iunie 2021, în timp ce SUV-ul R1S în luna august. Ambele sunt destinate entuziaștilor de ieșiri în natură cu potențial financiar, prețurile de bază plecând de pe la 70.000 de dolari în Statele Unite.

De asemenea, Rivian are în plan construcția unei rețele de stații de încărcare în zonele de agrement, precum și o mică rețea de showroom-uri în stil Tesla în marile orașe.

Din aceeași categorie...

Back to top button