Autoutilitarele ușoare verificate de poliția din Renania de Nord-Westfalia

Autoutilitarele ușoare verificate de poliția din Renania de Nord-Westfalia
Poliția din Renania de Nord-Westfalia (Germania) a demarat o serie de controale care au vizat autoutilitarele ușoare care circulă în regiune, în special pe autostrada A 45.

Luni, 17 august, poliția din Lüdenscheid (Renania de Nord-Westfalia) a verficat peste 30 de autoutilitare în zona Autobahnzubringer Nord. La două dintre vehiculele de marfă – unul care transporta anvelope vechi din zona Frankfurt și altul care transporta colete spre Wuppertal – defecțiunile tehnice au fost atât de grave, încât șoferilor li s-a interzis să-și continue drumul.

Autoutilitarele ușoare verificate de poliția din Renania de Nord-Westfalia

La ambele vehicule s-au constatat probleme grave la sistemul de frânare, marfa nu era asigurată corespunzător, iar caroseria prezenta urme avansate de degradare. Șoferii au fost amendați cu suma de 210 euro, iar pentru transportul la un service autorizat pentru fiecare vehicul taxa a fost dee 300 de euro.

La acestea se vor adăuga câte o sută de euro pentru fiecare zi în care vor rămâne acolo.

Aceeași amendă a primit și un șofer care conducea o autoutilitară ușoară, marca Citroen, în regiunea Unna. Starea vehiculului era deplorabilă, iar marfa din interior nu avea niciun fel de documente. Din motive de siguranță rutieră, șoferului i s-au reținut numerele și documentel mașinii.

VEZI ȘI: Informații esențiale despre flotă cu sistemul telematic complet DKV LIVE

Poliția din landul Renania de Nord-Westfalia a anunțat că va intensifica controalele în rândul autoutilitarelor în toate punctele importante de trafic, dar și în hub-urile logistice, de unde se încarcă și descarcă marfa pentru a depista care sunt exact companiile care angajează colaboratori terți fără a verifica modul în care sunt efectuate transporturile pe drumurile publice.

Follow #infotrucker