Avantaje utilizarii unui camion MAN echipat cu HydroDrive

HydroDrive

Din dorinta de a va informa cat mai bine in ceea ce priveste sistemul MAN HydroDrive, ne-am gandit sa va expunem mai jos o parte din avantajele acestui sistem care a revolutionat piata camioanelor acum 10 ani.

Astfel, un vehicul MAN cu HydroDrive extinde plaja de sarcini realizabile si scuteste intreprinzatorul de achizitia suplimentara a unui autovehicul cu tractiune integrala clasica.

Inaltime redusa si o excelenta raza de viraj
Transmisia individuala pe fiecare roata a sistemului HydroDrive permite constructia autovehiculelor cu inaltimi normale si medii, cu o buna tractiune pe axa fata, deoarece numai autovehiculele cu inaltime normala pot transporta diferite suprastructuri respectand limitele de inaltime permise. Astfel, sistemul HydroDrive permite constructia unor versiuni cu aplicatie speciala care in mod normal sunt disponibile doar cu tractiune integrala, ca de exemplu suprastructurile pentru transport containere, autospecialele de pompierilor sau cele pentru interventiile in caz de calamitati. O inaltime normala inseamna totodata si acces nerestrictionat, precum si un centru de greutate mai coborat, ce ofera o stabilitate superioara.
Agilitatea este un alt avantaj al autovehiculelor dotate cu HydroDrive.  Avand o raza de viraj mai mica decat un vehicul cu transmisie mecanica fata, HydroDrive permite manevrarea autovehiculelor in spatii inguste, foarte util in cazul autospecialelor de pompieri, pentru intoarceri dintr-o singura manevra.

Avantaje utilizarii unui camion MAN echipat cu HydroDrive

Abordarea rampelor in siguranta
Sistemul MAN HydroDrive presupune antrenarea rotilor fata individual, printr-un motor hidraulic. Acest lucru este posibil datorita unei pompe hidraulice ce dezvolta o presiune de pana la 420 bar. Transmisia se actioneaza cu usurinta si in timpul mersului sau in sarcina, prin intermediul unui buton. Astfel, soferul poate urca in pante, fara a opri vehiculul in prealabil. Tractiunea suplimentara este functionala si in situatia de mers inapoi sau in modul de rulare din inertie. Astfel sunt protejate atat frana de serviciu cat si frana continua, in special sistemul MAN PriTarder. Totodata se imbunatateste manevrabilitatea vehiculului pe portiuni alunecoase si astfel si siguranta in mers.

Avantaj pentru producatorii de suprastructuri
In acelasi timp, sistemul puncteaza doua avantaje de baza pentru producatorii de suprastructuri, care produc bene basculante pe sasiuri echipate HydroDrive: nicio componenta a transmisiei nu depaseste marginea superioara a sasiului si varietatea mare de prize de putere disponibile.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker