GreenZoneTehnologie

Avantajele noilor pachete de baterii de la Scania

Cele mai noi pachete de baterii de la Scania reprezintă un pas uriaș înainte față de generația anterioară.

Siguranța a făcut parte întotdeauna din ADN-ul Scania. Desigur, siguranța este primordială și în tranziția către camioanele electrice. De exemplu, bateriile au fost supuse unor teste de impact amănunțite de-a lungul perioadei de dezvoltare.

Sistemul de baterii este protejat de foc prin carcasa din aluminiu și monitorizarea constantă a temperaturii din interiorul modulelor. Dacă temperatura ar crește prea mult, celula vinovată este deconectată. În plus, sistemul previne răspândirea focului între celule.

Totul despre noua generație de baterii Scania

Noua structură a bateriei este suspendată de șasiu în patru puncte de suspensie din cauciuc. Acest lucru reduce vibrațiile care sunt transmise de la șasiu, crescând durata de viață a bateriilor.

Pachetul de baterii în sine are un design de siguranță din aluminiu turnat, ceea ce îl face foarte rezistent la forțele externe.

VEZI ȘI: Detalii suplimentare despre viitoarea cabină Scania

În plus, bateriile Scania pot fi reparate. Asta înseamnă că, dacă celulele dintr-un modul se defectează, ele pot fi înlocuite individual. De asemenea, că nu trebuie înlocuit întreg modulul sau pachetul. Reparațiile și întreținerea sunt efectuate de atelierele Scania, unde personalul a fost instruit și pregătit special.

Bateriile din interiorul unui vehicul electric Scania combină, de asemenea, cele mai ecologice celule de baterie din lume cu pachete de baterii și module care au fost dezvoltate pentru nevoile de energie și performanță ale transportului greu.

Noile baterii Scania sunt de două ori mai puternice

Noile baterii Scania au un conținut de energie de două ori mai mare decât cele care au fost lansate cu puțin peste doi ani în urmă. Un motiv este că acum există mai multe celule în fiecare pachet.

Avantajele noilor pachete de baterii de la Scania

În plus, atât conținutul bateriilor, cât și modul în care sunt fabricate, au fost îmbunătățite. Astăzi, capacitatea bateriilor poate fi utilizată într-o măsură mai mare decât oricând. În plus, producerea bateriilor costă mai puțin, datorită unui proces de producție mai eficient la volume mai mari.

Management termic superior

Sistemul de management termic al Scania include schimbătoare de căldură și o pompă de căldură, pentru cel mai eficient transfer al energiei termice disponibile din aerul ambiental și din pierderile disponibile emise de motorul electric, baterii și auxiliare. Acest lucru reduce nevoia de a folosi energie din baterii pentru a încălzi sau răci bateriile, cabina și sistemul de propulsie.

Avantajele noilor pachete de baterii de la Scania

De asemenea, partea frontală deschisă a vehiculelor electrice Scania permite o răcire eficientă de la fluxul de aer din față, făcând posibilă economisirea energiei electrice pentru a extinde autonomia și reducerea greutății pentru a crește sarcina utilă.

Din aceeași categorie...

Back to top button