Avantajele utilizării tehnologiei Hi-SCR

Avantajele utilizării tehnologiei Hi-SCR

Tehnologia Hi-SCR cunoscută și sub numele de “SCR exclusiv”, prezentă pe toată gama de vehiculele Iveco Euro VI, nu folosește niciun sistem EGR sau dispozitive active de regenerare.

Folosirea tehnologiei Hi-SCR permite vehiculelor comerciale Euro VI produse de Iveco să funcționeze sigur și normal în interiorul unor mediilor sensibile precum rafinării, uzine chimice, aeroporturi, stații de alimentare cu carburant etc.) comparativ cu precedentele modele Euro III, Euro IV și Euro V.

Modelele Iveco Stralis, Trakker şi Eurocargo Euro VI sunt echipate cu sistemul de reducere catalitică selectivă de о înaltă eficienţă. Sistemul de tratare al gazelor de evacuare “SCR exclusiv” (Hi-SCR) ce echipează vehiculele Iveco Euro VI nu necesită instalarea unui sistem de recilculare a gazelor de evacuare. Tehnologia EGR provoacă concentrație mai mare de cenuşă în filtrul de particule diesel (DPF) și necesită periodic o reacție exotermă pentru a curăța filtrul de particule.

Avantajele utilizării tehnologiei Hi-SCR

Acest proces este controlat de sistemul de management al motorului și poate să apară în orice moment, ceea ce duce la temperaturi ale gazelor de evacuare care ating sau chiar depăşesc 600°C. Unii producători au instalat un martor luminos şi/sau un comutator/întrerupător la bord care să avertizeze şoferii şi să le permită întreruperea procesului de regenerare. Această soluţie tehnică depinde de abilitatea şoferului de a înţelege când trebuie oprit sau evitat acest proces de regenerare.

VEZI ȘI: Ghid de implementare a legii care interzice fumatul în spații închise

La polul opus, tehnologia Hi-SCR este omologată și nu necesită o astfel de reacţie exotermă şi deci elimină necesitatea unui întrerupător sau a altei intervenţii a şoferului.

În consecinţă, omologarea Euro VI pentru modelele Iveco Stralis, Trakker și Eurocargo a fost acordată fără necesitatea unor teste suplimentare care să demonstreze respectarea reglementărilor în vigoare în timpul procesului de regenerare activă (595/2009/CE WHTC), altfel cerute de regulamentele europene de emisii.

Temperaturile gazelor de evacuare pentru vehiculele Iveco Euro VI Hi-SCR nu le depăşesc pe cele ale modelelor anterioare Euro IV sau Euro V.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker