Atenționare de călătorie în Slovenia

avertizare de călătorie

În atenția tuturor transportatorilor români care au curse spre și în Slovenia. Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie prin care informează cetățenii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că Ministerul de Interne sloven a informat că se prelungesc cu încă 20 zile măsurile de reintroducere a controalelor temporare la frontiera terestră cu Ungaria.

Avertizare de călătorie vine ca urmare a deciziei Ministrul sloven de Interne care subliniază că decizia de prelungire cu încă 20 de zile se bazează pe faptul că situația migrației ilegale nu a înregistrat o ameliorare, dar implementarea măsurilor adoptate de statele membre şi de Comisia Europeană va favoriza reducerea presiunii valului de migrație în Europa. Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile Codului Frontierelor Schengen, pentru o perioadă inițială de 10 zile, dar cu posibilitatea de prelungire.

Alte puncte de trecere a frontierei
– Punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria si Serbia, de pe autostradă și drumurile naționale între orașele Röszke (Serbia) și Horgos (Ungaria), sunt închise pentru o perioadă de 30 de zile.– – Punctul de trecere al frontierei dintre Slovenia și Croația, pe drumul R2-420 Brezice Rigonce (Slovenia), va fi închis temporat în zilele următoare.

Atenționare de călătorie în Slovenia

InfoTrucker recomandă șoferilor și transportatorilor români să consulte pagina de internet www.mae.ro şi reamintește celor care călătoresc în străinătate că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Follow #infotrucker