LansareUtilitare ușoare

AVEVAI Iona Van, un nou concept electric destinat pieței europene

Constructorul din Singapore AVEVAI (Autonomous Vehicle, Electric Vehicle, Artificial Intelligence) a prezentat două concepte electrice în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou.

Denumite AVEVAI Iona Van și Iona Truck, acestea se adresează transportatorilor care operează cu precădere în zonele urbane. De altfel, noul van electric AVEVAI Iona este destinat pieței europene.

AVEVAI Iona Van, un nou concept electric destinat pieței europene

Cele două modele amintite anterior sunt dezvoltate în parteneriat cu Daimler (șasiul), China Foton Motor (producție) și e-Synergy (companie din Singapore care dezvoltă sisteme de stocare a energiei electrice).

AVEVAI a pregătit un set de baterii denumit Graphene Energy Management System (GEMS), care îmbină capacitățile acumulatorilor litiu-ion cu atuurile unor ultracapacitori.

Această tehnologie ar urma să prelungească viața bateriilor, iar acest lucru se vede clar din garanția pe care producătorul o oferă: 200.000 de kilometri sau 5 ani.

Producția și comercializarea celor două vehicule comerciale va începe în China în luna februarie a anului viitor, iar constructorul din Singapore spune că este tentat să extindă distribuția și în Europa sau SUA.

AVEVAI Iona Van, un nou concept electric destinat pieței europene

AVEVAI Iona Van – Specificiații tehnice
Iona Van are o baterie de 80 kWh, iar autonomia promisă de oficiali este de 330 de kilometri, valoare măsurată conform vechiului ciclu NEDC.

VEZI ȘI: Consiliul a convenit asupra îmbunătățirii condițiilor de viață și de muncă ale șoferilor de camioane

Motorul oferă 100 kW și 360 Nm, iar viteza maximă este de 100 km/h. Masa proprie ajunge la 2.600 de kilograme, iar durata de încărcare este de minimum patru ore la o priză de 22 kW.

AVEVAI Iona Van, un nou concept electric destinat pieței europene

AVEVAI Iona Truck – Specificații tehnice
Iona Van are o baterie de 44 kWh, iar autonomia promisă de oficiali este de 300 de kilometri, valoare măsurată conform vechiului ciclu NEDC.

Motorul oferă 60 kW și 220 Nm, iar viteza maximă este de 90 km/h. Masa proprie ajunge la 1.600 de kilograme, iar durata de încărcare este de minimum două ore la o priză de 22 kW.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button