Pachet de MobilitateTop News

Avocatul General CJUE a propus anularea obligației întoarcerii camioanelor la 8 săptămâni

Avocatul General al CJUE a propus astăzi anularea obligației întoarcerii acasă a camioanelor la 8 săptămâni, în opinia care dă indicii despre decizia finală așteptată în câteva luni.

Avocatul General al Curții Europene de Justiție a prezentat opinia generală si concluziile privind acțiunile de contestare a Pachetului Mobilitate 1 depuse de România, Lituania, Bulgaria, Cipru, Malta, Ungaria și Polonia.

Avocatul General CJUE a propus anularea obligației întoarcerii camioanelor la 8 săptămâni

Conform comunicării de astăzi, Avocatul General a propus CJUE anularea parțială a obligației întoarcerii acasă a camionului la 8 săptămâni. În schimb, el a propus respingerea celorlalte acțiuni de contestare a noilor reguli ale Pachetului Mobilitate 1, privind întoarcerea șoferilor la 4 săptămâni, interdicția efectuării perioadei de repaus săptămânal normală în cabină, noile reguli de cabotaj și detașarea conducătorilor auto.

După cum infoTrucker a intuit încă din vară, întoarcerea camioanelor în țara de înmatriculare la 8 săptămâni era singura măsură din Pachetul Mobilitate 1 ce putea fi anulată de CJUE, în verdictul așteptat spre finalul acestui an sau începutul anului viitor.

VEZI ȘI: Biroul Român de Metrologie a găsit erori la cântarele de la Vama Giurgiu

Audierile în aceste procese au avut loc la 25 aprilie. După vacanța de vară a venit și opinia avocatului general al CJUE, care dă indicii despre deciziile finale în aceste procese, așteptate după alte câteva luni.

În timpul audierilor, reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului UE nu au părut să aducă argumente puternice privind evaluarea efectelor întoarcerii camioanelor înainte de adoptare. Chiar și Comisia Europeană s-a declarat împotriva măsurii, care nu a făcut parte din propunerea inițială adoptată de CE, la 31 mai 2017.

Din aceeași categorie...

Back to top button