Știri

BAG a anunțat amenzile pentru neintroducerea codului țării în tahograf

BAG a anunțat amenzile pentru neintroducerea codului țării în tahografele digitale ale camioanelor imediat după intrarea acestora în Germania.

La aproape o săptămână după introducerea noilor reguli din Pachetul de Mobilitate, înregistrarea codului țării noi imediat după graniță rămâne o necunoscută și în Germania.

BAG a anunțat amenzile pentru neintroducerea codului țării în tahograf

Până acum, inspectorii germani pari a fi îngăduitori, dar situația s-ar putea schimba în curând. Publicația Eurotransport.de a aflat care vor fi amenzile BAG pentru neintroducerea codului țării în tahograful digital.

Amenzile pentru șoferi vor fi de la 125 la 250 de euro, iar cele pentru companii între 375 și 750 de euro. Diferența dintre suma minimă și cea maximă este dată de încadrarea faptei de către inspectori, la neglijență sau intenție.

VEZI ȘI: Noi interpretări ale regulii 3G pentru șoferii de camion, în Germania

Reporterii publicației germane au petrecut câteva ore la granița germano-belgiană. Potrivit acestora, doar aproximativ unul din trei camioane care veneau din Belgia opreau în prima parcare de după graniță pentru a introduce în tahograf codul Germaniei.

Restul șoferilor și-au continuat călătoria ca înainte de 2 februarie. Aceasta ar putea fi principala explicație pentru faptul că noua regulă nu a produs până acum aglomerație în spațiile de parcare din zonele de frontieră.

Din aceeași categorie...

Back to top button