BAG a controlat respectarea legislației salariului minim și a cabotajului

BAG a controlat respectarea legislației salariului minim și cabotajului
BAG, poliția și serviciul vamal din Germania au efectuat mai multe controale ale traficului de mărfuri, care au vizat, în principal, respectarea legislației salariului minim și a cabotajului.

Luni, 20 aprilie, între orele 5:00 și 11:30 AM, Oficiul Federal pentru Transportul de Marfă (BAG), sub coordonarea și la cererea Ministerului Transporturilor din Germania (BMVI), a efectuat mai multe controale la Duisburg, Mannheim și Munchen, trei centrele de distribuție cu trafic mare de mărfuri.

BAG a controlat respectarea legislației salariului minim și a cabotajului

Ca rezultat al pandemiei COVID-19, asociațiile de transport și logistică din Germania se așteaptă la o scădere a numărului de comenzi de transport, astfel că, se tem de o concurență neloială din partea celor care n-ar respecta perioadele de condus și odihnă, salariul minim din Germania sau cabotajul rutier.

Astfel, alături de servicul vamal (Zoll) și poliție, BAG a vrut să transmită un semnal clar că respectarea normelor legale privind salariul minim din Germania și a cabotajului rutier, trebuiesc respectate de transportatorii rutieri, chiar și în timpul pandemiei COVID-19.

În total au fost desfășurate 47 de echipaje mixte formate din lucrători vamali, poliție și agenți de control BAG.

VEZI ȘI: Renault Trucks a reluat în activitatea de producție în Franța

Cei de la serviciul vamal s-a concentrat asupra respectării reglementărilor privind salariul minim din Germania, în timp ce poliția și BAG-ul s-au concentrat în principal pe verificarea respectării legislației privind cabotajul, dar și a timpilor de condus și odihnă. Pentru cei care nu știu, încălcarea cabotajului rutier sau a regulii „3 din 7”, așa cum mai este numită în Germania, pot atrage amenzi de până la duce la 200.000 de euro.

BAG a controlat respectarea legislației salariului minim și cabotajului

În cadrul controalelor derulate la Logport Duisburg, în portul Mannheim și în piața de gros din Munchen au fost verificate în total 104 de camioane, 50 înmatriculate în Germania, 51 înmatriculate în Europa și trei într-o țară terță.

În ceea ce privește rezultatele controlului în privința respectării cabotajului rutier, din cele 19 camioane verificate pentru asta, în toate cele trei locații, un singur camion nu a respectat legislația. În ceea ce privește respectarea legislației privind salariul minim (MiLoG), lucrătorii vamali nu au găsit nicio abatere. Cu toate acestea, controalele de acest fel vor continua în Germania.

Rezultatele controlului BAG de luni, 20 aprilie, pot fi descărcate de aici – https://bit.ly/RezultateControlBAG

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Robert

    24/04/2020 at 10:25 AM

    Tot asa controlati si sclavii de pe plantatia de sparanghel?Nu pentru ca acolo stapana UE Merkel a dat liber ,acolo nu trebuie sa ai salariu minim ci chiar sa nu ai deloc salariu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.