BAG a depistat anul trecut 691 de șoferi care au efectuat repausul săptămânal în cabină

BAG a depistat anul trecut 691 de șoferi care au efectuat repausul săptămânal în cabină
În 2018, BAG a controlat aproximativ 154.000 de camioane pentru a verifica respectarea legislației privind perioadele de repaus și odihnă, depistând 691 de șoferi care au efectuat repausul săptămânal în cabină.

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri din Germania (BAG) a controlat anul trecut 153.793 vehicule pentru a verifica respectarea drepturilor șoferilor și a perioadelor de condus și odihnă, depistând 691 de încălcări ale legislației care interzice efectuarea repausului săptămânal normal în cabină.

BAG a depistat anul trecut 691 de șoferi care au efectuat repausul săptămânal în cabină

În total, au fost constatate 25.954 de încălcări ale legislației în ceea ce privește perioadele de repaus și odihnă în rândul șoferilor.

În cazul încălcărilor grave, amenzile pentru companiile de transport au fost de până la 30.000 de euro, iar pentru șoferii de camion de până la 5.000 euro.

Autoritățile germane încearcă să pună la punct o bază de date comună cu toate țările vecine pentru a putea verifica mai ușor aceste încălcări.

VEZI ȘI: Mulți șoferi nu cunosc sistemele electronice de asistență ce echipează camionul lor

De asemenea, începând cu a doua partea a acestui an vor intensifica controalele pentru a depista șoferii care efectuează repausul săptămânal normal în cabină.

Aceste cifre contrazic zvonurile care circulă prin parcările din camioane din Europa, care susțin că Germania nu aplică legislația care interzice efectuarea repausului săptămânal normal în cabina camionului.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.