ȘtiriTop News

Oficial: BAG dă amenzi mai mici pentru șoferii din 7 țări UE. România nu e pe listă

Șoferii norocoși sunt cei din Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia, Cehia, Ungaria și Croația.

Potrivit unui document valabil din 2017, regulile oficiale de funcționare ale BAG prevăd că șoferii de camion din 7 țări din UE vor primi amenzi mai mici cu până la 50% față de cele acordate șoferilor germani.

Documentul controversat a fost dezvăluit de publicația germană DVZ, iar existența sa a fost recunoscută de oficialii BAG. Aceștia au precizat ca regula este valabilă doar pentru amenzile de peste 250 de euro aplicate șoferilor, nu și companiilor de transport.

Oficial: BAG dă amenzi mai mici pentru șoferii din 7 țări UE. România nu e pe listă

Pe lista de reduceri există 21 de țări, dintre care 7 sunt membre UE. Astfel, șoferii din Polonia, Cehia, Ungaria și Croația primesc din partea BAG amenzi mai mici cu 25%, iar cei din Bulgaria, Lituania și Letonia au reduceri de 50%. Amenzi înjumătățite mai primesc și șoferii de camion din țări precum Azerbaidjan, Albania, Kazahstan sau Belarus.

BAG a confirmat aplicarea acestor reguli și că fiecare ofițer trebuie să le respecte. Oficialii biroului au explicat că această practică este o formă de protecție pentru șoferii aflați într-o condiție financiară mai dificilă.

VEZI ȘI: BAG face angajări pe bandă rulantă pentru a crește capacitatea de control

Reducerea este motivată de Legea Infracțiunilor Administrative, care prevede că la stabilirea contravenției ”trebuie luată în calcul atât fapta, cât și circumstanțele economice ale persoanei care o comite”.

Curios este faptul că, deși România apare în toate statisticile UE pe ultimele locuri în privința veniturilor, țara noastră nu se află pe lista germanilor. Astfel, șoferii români de camion primesc aceleași amenzi ca omologii lor din țările vestice.

Deși regulamentul se aplică din 2017, reprezentanții asociației germane de transport și logistică BGL au declarat că nu au știut până acum de existența acestuia. BGL a solicitat o revizuire urgentă a acestor reduceri.

Din aceeași categorie...

Back to top button