In Focus

BAG continuă acțiunile pentru depistarea celor care fac cabotaj ilegal în Germania

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) continuă controale pentru depistarea camioanelor străine care fac cabotaj ilegal în Germania.

Pe 9 noiembrie, BAG a organizat o nouă acțiune de control în 24 de puncte, precum porturile din Trier, Bremerhaven, Hamburg și Rostock, în terminalele Kornwestheim și Dornstadt, dar și pe principalele autostrăzi de tranzit, pentru a depistarea camioanelor străine care fac cabotaj ilegal.

BAG continuă acțiunile pentru depistarea celor care fac cabotaj ilegal în Germania

De asemenea, au fost verificate și zonele de lângă principalii producători de automobile, dar și alte companii care beneficiază de servicii de transport marfă.

În total, BAG a delegat la această acțiune peste 100 de oameni care au făcut echipe comune cu reprezentanți ai poliției și vămii. În cadrul acțiunii au fost controlate un total de 317 camioane, din care 284 au fost indentificate ca efectând curse în regim de cabotaj, 54 dintre acestea încălcând legislația în domeniu.

În cazul a 24 de vehicule s-a constatat că nu este prima încălcare a legislației pentru compania pentru care lucrau și agenții BAG vor desfășura controale amănunțite și la sediul acestora, dacă au sucursale în Germania, dar și la partenerii pentru care efectuau transporturile.

VEZI ȘI: DKV și-a extins rețeaua pentru combustibili alternativi în Italia

În total, suma totală a amenzilor garanție a fost 24.550 de euro, urmând ca tribunalul să se pronunțe în cazurile de încălcare repetată a legislației și să stabilească cuantumul final al amenzii.

Ținând cont de numărul mare de probleme depistate, BAG a confirmat încă o dată menținerea acțiunilor de control programate până la finalul anului și alocarea de resurse suplimentare pentru a continua cu controalele și în prima parte a anului viitor.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button