BAG introduce un nou sistem de semnalizare al controalelor rutiere

BAG introduce un nou sistem de semnalizare al controalelor de drum

Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri (BAG) din Germania testează un nou sistem de semnalizare al controalelor rutiere, utilizând panouri cu afișaj electronic.

Șoferii vehiculelor comerciale de peste 3.5 tone, care circulă prin Germania trebuie să știe că BAG testează un nou sistem de semnalizare al controalelor rutiere utilizând panouri cu tehnologie LED pe autostrăzile A2 (Allenstein), A1 (Ellerbrook), A10 (Schieferberg), A9 (Sophienberg) și A3 (Theißtal).

Prin introducerea acestui nou sistem de semnalizare al controalelor rutiere, BAG va elimina utilizarea ofițerii în proximitatea punctului de control care opresc vehiculele comerciale în trafic utilizând bastonul de semnalizare.

Vehiculele comerciale vor fi rutate către locul unde se desfășoară controlul prin intermediul unor panouri cu tehnologie LED (de tipul celor din Ungaria sau Austria), care vor afișa mesajul Control/Kontrolle urmat de o pictograma tipului de vehicul comercial vizat pentru control (marfă sau persoane), respectiv numărul de înmatriculare al vehiculului.

Semnele rutiere afișate pe panoul electronic trebuiesc urmate. În cazul în care le ignorați, amenda este de 300 de euro, urmând să fie efectuată o inspecție tehnică în detaliu, iar eventualele încălcări detectate urmând a fi sancționate.

BAG spune că noua tehnologie ține cont de creșterea continuă a traficului și urmărește creșterea siguranței atât a angajații săi, cât și a celorlalți participanți la drum.

După cei doi ani de teste, sistem urmează să fie implementat pe întreg teritoriul Germaniei.

VEZI ȘI: Traficul rutier de mărfuri din Germania va crește până în 2021

Pe panoul electronic de rutare vor fi afișate mai multe tipuri de mesaje:

Atunci când apare Control/Kontrolle urmat de pictograma camion, toate vehiculele comerciale de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone trebuie să meargă spre stația de control, urmând ca vehiculul să fie selectat pentru control în locație.

BAG introduce un nou sistem de semnalizare al controalelor de drum

Atunci când apare Control/Kontrolle urmat de pictograma autocar, toate autocarele și autobuzele trebuie să meargă către stația de control, urmând ca selectarea vehiculului să fie făcută în locație.

BAG introduce un nou sistem de semnalizare al controalelor de drum

Atunci când este afișat semnul de detour urmat de numărul de înmatriculare al vehiculului, acesta trebuie meargă spre locul unde se efectuează controlul.

BAG introduce un nou sistem de semnalizare al controalelor de drum

În cadrul controalelor efectuate de BAG se verifică în special:
– Actele necesare, prescrise prin lege pentru transportul de mǎrfuri cum ar fi (licența, documente de însoţire, asigurarea de rǎspundere pentru transportatori).
– Tahograful, diagramele tahografice, actele şi cardul tahograf al şoferului, în cazul posesiei unui tahograf digital, bonurile tahografului digital, precum şi alte acte prescrise sau necesare pentru efectuarea serviciului.
– Diferite reguli/prevederi priviind aprobarea dreptului de şedere şi/sau trecere, a dreptului de lucru, precum a stagiului de asigurare socialǎ.
– Dimensiunile mijlocului de transport, greutatea/sarcina pe axǎ, greutatea totalǎ, protecţia/siguranţa mǎrfii pe platforma mijlocului de transport, stadiul tehnic al mijlocului de transport, al remorcii/al remorcilor sau al autovehiculelor combinate.
– Respectarea regulilor/prevederilor pentru transportul de mǎrfuri periculoase.
– Respectarea regulilor/prevederilor privind impozitul pe mijloacele de transport şi a legii pentru impozitul pe cifra de afaceri.
– Respectarea regulilor/prevederilor stabilite în convenţia internaţionalǎ pentru siguranţa în transportul de containere.
– Respectarea anumitor reguli, prevederi şi legi în transportul de alimente şi vin.
– Respectarea anumitor reguli/prevederi din legislaţia priviind Deşeurile.
– Respectarea limitei de zgomot produs şi a cantitǎţii de substanţe poluante conţinute în gazele de eşapament ale mijloacelor de transport pentru mǎrfuri.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.