Știri

BAG poate utiliza datele Toll Collect pentru a depista cazurile de cabotaj ilegal

Joi, 20 mai, Bundestag a adoptat noi măsuri în ceea ce privește controlul mai eficient al transportului rutier.

Asta înseamnă că, BAG poate utiliza datele înregistrate de sistemul de taxare Toll Collect pentru a putea depista și pedepsi cazurile de cabotaj ilegal.

BAG poate utiliza datele Toll Collect pentru a depista cazurile de cabotaj ilegal

Conform lui Dirk Engelhardt, șeful BGL, BAG este pregătit tehnic și poate accesa aceste date de la Toll Collect ”fără ajustări majore”. De altfel, acesta a încurajat companiile germane să raporteze cazuri suspecte, astfel încât, BAG să poată face o verificare mai atentă.

Noua generație de tahografe digitale oferă, de asemenea, date privind locația și informații despre punctele de trecere a frontierei, dar numai începând cu 2025. Începând cu 2 februarie 2022, șoferii trebuie să introducă manual datele privind trecerea frontierei. BAG are acum acces la aceste informații mult mai devreme.

De asemenea, Parlamentul a decis ca datele de taxare anonime să poată fi utilizate pentru o mai bună gestionare a traficului.

Acestea pot oferi informații despre fluxurile de trafic transfrontalier și pot fi utile pentru o mai bună planificare a locurilor de parcare gratuite pe axele principale, este de părere Udo Schiefner, deputat SPD.

VEZI ȘI: Șofer de camion rănit cu un cuțit într-o parcare din Austria

În cadrul târgului virtual Transport Logistic 2021, reprezentații BGL au discutat cu Udo Schiefner și omologul său din grupul parlamentar al Uniunii, Karl Holmeier, dacă autoritățile ar trebui să acționeze mai dur împotriva flotelor din Europa de Est, care blochează permanent locurile de parcare publice aflate pe axele principale de transport rutier. Legea votată nu prevede o înăsprire în această privință, dar au fost deja luate unele măsuri.

Gata și cu falsele camioane LNG

Legea este un pas înainte către o concurență loială și în ceea ce privește utilizarea gazului natural. BAG s-a confruntat în mod repetat cu situații în care camioanele controlate avea instalate rezervoare false de LNG pentru a fenta taxa de drum în Germania. De acum, doar camioanele cu propulsie pe gaz (LNG/CNG) sau cele cu propulsie pe motorină și gaz (Volvo FH/FM), din fabrică, vor fi scutite de la plata taxei de drum. Toate camioanele cu modificări ulterioare, nu vor mai fi scutite de plata taxei de drum.

Din aceeași categorie...

Back to top button