Economic

BAG prevede o creștere a transportul de mărfuri și persoane în Germania

La solicitarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii digitale (BMVI), BAG a prezentat o prognoză pentru transportul de mărfuri și persoane pe termen scurt și mediu.

Conform previziunilor Biroul federal pentru transportul de mǎrfuri din Germania (BAG), în perioada 2019 – 2021, chiar dacă se întrevede o încetinire a economiei la nivel general, transportul de mărfuri și persoane va avea o ușoară creștere în Germania.

BAG prevede o creștere a transportul de mărfuri și persoane în Germania

În ceea ce privește transportul de mărfuri, în 2019 creșterea în ceea ce privește volumul de marfă transportat este undeva între 0.9%, și 1.2 %. Se anunță o creștere și pentru transportul fluvial intern de mărfuri pe teritorilul Germaniei, o ramură care în ultimii ani a fost în scădere.

Pentru anii 2020 și 2021, se estimează că veniturile totale vor crește cu 1.7% și, respectiv, cu 1.3%.

Creșterile peste medie ale transportului rutier de mărfuri și ale transportului combinat compensează evoluțiile ceva mai moderate ale transportului maritim de interior, transportului aerian și transportului feroviar de mărfuri.

VEZI ȘI: Cefin Trucks a anunțat două noutăți în cadrul ediției de toamnă Camion Fest 2019

Se prevede că transportul de persoane va avea o creștere de 0,8% în 2019. În urma unei stagnări în 2018, acest tip de transportul va înregistra o creștere anuală preconizată de 0.7%.

Traficul aerian, care a atins un maxim în ceea ce privește traficul de pasageri pe aeroporturile germane în 2018, va continua să crească în perioada 2019-2021.

Creșterea anuală a volumului și a performanței este prevăzută în perioada de prognoză, la fel ca în cazul transportului feroviar de călători.

Conform raportului BAG, transportul rutier de mărfuri și persoane (rutier, aerian sau feroviar) vor fi cele mai puțin afectate în Germania de o eventuală “încetinire” a economiei germane în perioada 2019 – 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button