EconomicȘtiri

Barilul de petrol a depășit 50 de dolari

Joi, 25 mai 2016, prețul barilului de petrol a depășit pragul psihologic de 50 de dolari americani la bursa din New York, ceea ce înseamnă că litru de benzină în Europa va ajunge la 1.28 euro per litru iar de motorină la 1.10 euro per litru.

După ce a atins pragul minim istoric de 20 de dolari americani pe baril în urmă cu doar câteva săptămâni, prețul petrolului începe să-și revină astfel că, săptămâna trecută acesta a depășit cincizeci de dolari americani pe baril, trăgând în sus și prețul carburanților pentru transport.

Este prima dată în șapte luni că baril depășește acest prag. Potrivit analiștilor, cauzele creșterii de preț sunt declinul stocurilor din Statele Unite prin blocarea producției în Canada (cel mai mare furnizor pentru Statele Unite) din cauza focului din Alberta, dar și a cererii crescute la nivel mondial. Pe de altă parte, furnizarea de petrol din alte părți, cum ar fi Orientul Mijlociu și Rusia, rămâne ridicat, fapt ce-i face pe analiști să creadă că, în următoarele câteva luni, prețul se va stabiliza în jurul valorii de 50 dolari americani, și care ar putea crește la 60 de dolari americani în 2017.

Barilul de petrol a depășit 50 de dolari

Așa cum se întâmplă întotdeauna, companiile petroliere se mișcă rapid în ajustarea prețurilor la pompă, cel puțin atunci când barilul crește. Acest lucru fiind un lucru evident pe piața carburanților din România, dar și Europa.

VEZI ȘI: Camioanele articulate Volvo au împlinit 50 de ani

În prezent, prețul motorinei în România este într-o continuă creștere în ultima perioadă, astfel că, prețul mediu înregistrat sâmbătă, 28 mai 2016 a fost de 5 lei per litru aproximativ 1.10 euro per litru ceea ce înseamnă o creștere de aproximativ 0.3 bani per litru de la începutul acestui an.

În condițiile în care prețul barilului va rămâne în jurul valorii de 50-60 de dolari pe baril, transportatorii trebuie să se aștepte la o creștere a prețului per litru de motorină.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button