Burse de transport

TimoCom indică un surplus de marfă în perioada de iarnă

Ultimul barometru de transport TimoCom arătă un raport de marfă-vehicule de 53:47 pentru al 4-lea trimestru din 2016.

A fost pentru prima dată când TimoCom a înregistrat în această perioadă, un surplus de marfă! Un lucru este cert, piața europeană de transport pur și simplu s-a înghețat.

TimoCom indică un surplus de marfă în perioada de iarnă

Al treilea trimestru din 2016 s-a terminat cu un raport de marfă anual și trimestrial de 61 %. Aceast procent spune mai multe lucruri. Un astfel de volum mare de oferte de mărfuri nu s-a înregistrat în următoarele luni. Totuși, această perioadă a fost mai mult ca oricând mai bogată în transporturi. Toate cele trei luni a atins procentul de 50%, menținând nivelul trimestrelor anterioare de 2016.

TimoCom a prognostizat o ”toamnă de aur” în ceea ce privește barometrului de transport în al treilea trimestru al anului 2016. Cele mai recente cifre confirmă faptul că a fost prognoza corectă. În luna octombrie 2016 s-a înregistrat un raport de 59%-41% de marfă-vehicule.

În ceea ce privește luna noiembrie 2016, acesta a confirmat temerile de regres, însă datorită perioadă de toamnă puternice, raportul de marfă s-a menținut în jurul valorii de 50%. Această cifră înseamnă cu 12% mai mult decât aceeași perioadă din 2014 și 2015.

Oare în 2016 oamenii au fost mai activi și s-au gândit mai devreme la cumpărăturile de Crăciun? Poate. Și în luna decembrie s-a înregistrat o consumație puternică.

VEZI ȘI: Închiderea parcărilor de camioane noaptea nu rezolvă criza migranților

Chiar dacă noiembrie 2016 a fost bogată în marfă, decembrie 2016 a mărit încă o dată cantitatea mărfurilor și a atins până la urmă cota de 51%.

Transporturile s-au realizat fără condiții meteorologice nefavorabile, doarece sfârșitul de an nu a adus ninsori. Totodată procesele de lucru nu au fost afectate de zilele de sărbători, care s-au nimerit în weekend.

Perspective pozitive pentru anul 2017
În ansamblu, în ciuda unui început de 2016 mai liniștit, continuarea a fost una bună: de la începutul primăverii ofertele de marfă au depășit capacitățile libere în fiecare sfârșit de trimestru. În raportul final de an marfă-vehicule a fost de 48:52, prin urmare se află mai aproape de situația optimă, decât în 2015 (46:54).

Ce ne rezervă 2017 din perspectiva transportului și logisticii? Potrivit prognozelor, anul 2017, va fi tot un an al dezvoltării. Cu toate acestea, există riscuri, cum ar fi viitoarele alegeri în Olanda, Franța și Germania, precum și modificările din politica generală.

Râmâne de văzut, dacă acestea vor influența sau nu activitatea economică.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button