Barometrul TimoCom: Creștere istorică pe final de 2015

Barometrul TimoCom: Creștere istorică pe final de 2015

Climatul economic s-a calmat semnificativ la sfârșitul anului trecut, ca urmare a datelor economice șovăitoare din Europa, criza refugiaților și expeditorii pesimiști având un impact asupra barometrului de transport TimoCom.

Raportul dintre marfa de transportat și vehicule a fost de 46:54 în al patrulea trimestru, și prin urmare a rămas cu mult sub așteptări, chiar dacă ultimul trimestru a început pozitiv.

În octombrie, piața europeană de transport a continuat să se bazeze pe impulsul din vară. Deosebit de frapant a fost faptul că declinul „normal” al volumului de mărfuri între septembrie și octombrie nu a fost la fel de semnificativ în acest an, comparativ cu anii precedenți. Cota de transport de marfă în această perioadă a scăzut cu cinci puncte procentuale în 2013 și 2014, în timp ce, în 2015, această cifră a fost doar trei puncte procentuale.

Barometrul TimoCom: Creștere istorică pe final de 2015

Volumul de transport marfă a început ăntr-adevăr să meargă în jos, în luna noiembrie. Cota de mărfuri transportate pe piața europeană de transport a scăzut cu un total de 11% – cel mai semnificativ declin între două luni din 2011. Raportul între marfa de transportat și vehicule a fost 38:62, la sfârșitul lunii noiembrie.

VEZI ȘI: Timocom: Surplus de marfă şi în al treilea trimestru din 2015

Cu toate acestea, în acest an clienții, producătorii și furnizorii de servicii de transport au fost un pic întârziți cu activitatea de Crăciun. Această întârziere, la rândul său a avut un impact pozitiv asupra veniturilor în decembrie. Barometrul de transport a fost împins la limita din nou în decembrie, volumul de marfă crescând cu 13%. Acest salt final a fost fără precedent, de la începutul colectării datelor pentru barometrul de transport.

Raportul între marfa de transportat și vehicule pentru 2015 a fost de 47:53, cu 2% peste anul precedent. Cota de transport de marfă din toate conturile trimestriale a fost mai mare decât valoarea comparativă a anului precedent. Perspectiva este prudent pozitiv.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker