Știri

Bavaria cere taxe de drum mai mari pe ruta Brenner

Premierul landului Bavaria, Markus Söder, crede că ruta Brenner ar deveni mai neatractivă dacă s-ar aplica taxe de drum mai mari pentru camioane, astfel reducându-se traficul greu.

Söder propune creșterea taxelor de drum pentru a reduce traficul de camioane în Pasul Brenner și pentru a rezolva disputa cu statul austriac Tirol.

Bavaria cere taxe de drum mai mari pe ruta Brenner

Principala problemă a rutei Brenner este reprezentată de ”taxele de drum relativ mici”, spune Söder într-o scrisoare către ministrul federal de Transport, Volker Wissing.

”Șoferii de camion din Olanda sau vestul Germaniei aleg o rută mai lungă prin Brenner decât una mult mai scurtă prin Gotthard. Astfel se aglomerează nu doar ruta prin pas, ci și autostrăzile deja aglomerate din Bavaria”, se arată în scrisoare.

VEZI ȘI: Germania a devenit a 28-a țară care a aderat la protocolul e-CMR

Prim-ministrul landului Bavaria argumentează că Directiva Eurovinietei permite o suprataxă de până la 50% pe secțiunile intens utilizate. Dacă Germania ar aplica, la fel ca Austria, taxe de drum mai mari, ruta Brenner ar deveni mai puțin atractivă pentru camioane.

Multe companii ar prefera pe acest coridor conexiunile feroviare, iar astfel s-ar evita aglomerația de pe drumuri. Söder nu a propus o anumită sumă pentru taxa de drum, ci doar o taxă ”proporțională”.

Din aceeași categorie...

Back to top button