Știri

Bavaria și Austria cer taxe de drum mai mari între Munchen și Verona

Austria și Bavaria cer o creștere rapidă a taxelor de drum pe ruta Brenner, între Munchen și Verona, pentru a deturna o parte din traficul de camioane.

Acordul a apărut după întâlnirea de ieri dintre Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și premierul landului Bavaria, Markus Söder. Cei doi nu au avansat un termen pentru această scumpire, dar Söder a subliniat că aceasta se poate face foarte rapid. Soluția ideală ar fi, în viziunea acestuia, o taxă europeană, pentru traseul între Munchen și Verona.

Bavaria și Austria cer taxe de drum mai mari între Munchen și Verona

Cei doi au agreat și faptul că actualele metode de limitare a traficului greu, precum manipularea în bloc a camioanelor sau interdicțiile de circulație, nu rezolvă definitiv problema.

VEZI ȘI: Salariul minim din Germania crește în Octombrie la 12 euro pe oră

Austria cere de mulți ani creșterea taxelor de drum din Bavaria, pentru a-i descuraja măcar pe cei aleg rute ocolitoare pentru a obține costuri mai mici. Söder a propus și el recent același lucru, dar o decizie finală trebuie luată de guvernul federal german.

În prezent, toate regiunile de pe ruta Brenner (Trentino, Tirolul de Sud, Tirol și Bavaria) sunt de acord cu creșterea taxelor de drum. La finalul întâlnirii, Gunter Platter, guvernatorul landului austriac Tirol, a pus presiune pe țările vecine: ”Aceste cuvinte trebuie urmate acum de acțiuni în Germania și Italia”.

Din aceeași categorie...

Back to top button