Știri

Bavaria vrea să interzică tranzitul camioanelor pe drumurile secundare

Ca răspuns la limitările de trafic din Austria, premierul landului Bavaria vrea să interzică tranzitul camioanelor pe drumurile secundare.

Din cauza zilelor de limitare a traficului de la Kufstein/Kiefersfelden, în landul Bavaria se produc cozi de camioane imense. De aceea, mulți șoferi de camion aleg rute ocolitoare pe drumurile naționale, aglomerând traficul din localitățile bavareze.

Bavaria vrea să interzică tranzitul camioanelor pe drumurile secundare

”Răbdarea Bavariei se apropie de sfârșit. Avem nevoie de măsuri pentru a ne scuti de neplăceri locuitorii din regiunea de graniță. Altfel riscăm blocarea rutelor secundare către Salzburg și Valea Innului”, a declarat Markus Söder, premierul landului Bavaria, pentru presa locală.

Ca răspuns, Söder a cerut guvernului federal activarea unor interdicții de ieșire a camioanelor de pe autostrăzile A8 și A93 spre drumurile naționale. Interdicția ar urma să se aplice doar camioanelor, nu și autoturismelor, și va fi impusă și controlată de Poliția bavareză.

VEZI ȘI: O oră de staționare în ambuteiaj cu camionul costă 200 de euro

În 2022, Austria a programat 38 de zile de limitare a traficului de camioane la punctul de trecere Kufstein/Kiefersfelden. Aproximativ 300 de camioane sunt lăsate să treacă în fiecare oră. Günther Platter, guvernatorul landului Tirol, spune însă că nu Austria este de vină pentru cozile de camioane, ci politica de transport din UE.

”Traficul din coridorul Brenner nu este generat de Tirol sau Bavaria. Ambele state sunt victime ale unei politici eșuate de transport în UE, care favorizează transportul rutier și a declanșat o avalanșă de camioane aflate în tranzit”, a replicat Platter.

Din aceeași categorie...

Back to top button