BEI se alătură programului Comisiei Europene pentru îmbunătățirea traficului rutier

Banca Europeană de Investiții se alătură programului Comisiei Europene pentru îmbunătățirea traficului rutier
Banca Europeană de Investiții împreună cu Comisia Europeană propune un program de investiții (Safer Transport Platform) pentru îmbunătățirea siguraței rutiere la nivel european.

Programul propus de cele două entități oferă un „ghișeu unic” pentru consultanță tehnică și financiară care vizează siguranța rutieră.

BEI se alătură programului Comisiei Europene pentru îmbunătățirea traficului rutier

Alături de acest lucru, platforma își propune să promoveze siguranța ca elemente cheie pentru investițiile din trasnport și totodată să ofere consultanță pe cele două teme amintite mai sus.

Pentru a consolida și pentru a concentra activitățile de investiții existente în domeniul siguranței rutiere, platforma va fi disponibilă pe un site web dedicat.

Producătorii și dezvoltatorii sunt îndrumați să țină cont de siguranța rutieră, acest lucru fiind considerat esențial pentru toate companiile care activează în industria auto, dar mai ales pentru cele care se află în zona transportului rutier.

În ciuda faptului că la nivelul Uniunii Europene au fost înregistrate progrese importante în ceea ce privește reducerea numărului de decese rutiere în ultimele decenii, peste 25.000 de persoane încă mor anual în Europa în accidente rutiere, iar alte 135.00 sunt rănite.

VEZI ȘI: Daimler accelerează dezvoltarea camioanelor autonome (Nivel 4)

Investițiile bine direcționate reprezintă un factor cheie în abordarea acestei situații, iar sumele relativ mici pot face o mare diferență atunci când vine vorba de siguranța rutieră.

„Pentru a salva vieți pe drumurile europene, avem nevoie de investiții precise. Noua platformă va contribui la asigurarea faptului că proiectele primesc consultanța tehnică și financiară necesară. Încurajez părțile interesate atât din sectorul public, cât și din sectorul privat să utilizeze platforma disponibilă”, a declarat Violeta Bulc, comisar european pentru transporturi.

Follow #infotrucker