Dakar RallyȘtiri

Belarusul Siarhei Viazovich câștigă a doua etapă din Dakar Rally 2020

A doua etapă din Dakar Rally 2020 s-a desfășurat pe 6 ianuarie între Al Wajh și Neom, aceasta fiind adjudecată de belarusul Siarhei Viazovich, la volanul unui camion MAZ.

Astăzi, 6 ianuarie, s-a desfășurat etapa a doua a Dakar Rally 2020. Concurenții angrenați în cea mai dură competiție de rally raid din lume au plecat din localitatea Al Wajh și au avut de parcurs 393 de kilometri, din care 367 de kilometri de probă specială, până în Neom.

Belarusul Siarhei Viazovich câștigă a doua etapă din Dakar Rally 2020

Belarusul Siarhei Viazovich (MAZ-Sportauto), cel care la finalul primei zile a încheiat pe poziția a doua, a reulit să-și adjudece prima victorie de etapă. Acesta a avut un parcurs fără probleme și a încheiat ziua secundă cu timpul de 3 ore și 47.44 de minute.

Pe locul secund a încheiat Dmitry Sotnikov, pilotul echipei Kamaz-Master, iar ultima poziție a podiumului s-a clasat colegul de echipă a lui Sotnikov, rusul Andrey Karginov.

Eduard Nikolaev, câștigătorul ultimelor trei ediții Dakar Rally în cadrul categoriei dedicată camioanelor a reușit al cincilea timp al zilei.

VEZI ȘI: Rusul Anton Shibalov a câștigat prima etapă a Dakar Rally 2020

După primele două probe, clasamentul general provizoriu arată așa: Siarhei Viazovich pe prima poziție cu un avans de 4 minute și 20 de secunde în fața rusului Sotnikov, respectiv 7 minute și 12 secunde față de Andrey Karginov.

Pe locul al patrulea se află Anton Shibalov (Kamaz-Master), iar poziția a cincea este ocupată de Martin Macick (Big Shock Racing). Țarul Nikolaev ocupă poziția a șasea a clasamentului general provizoriu cu o întârziere de 20 de minute și 43 de secunde.

În 7 ianuarie, organizatorii Raliului Dakar 2020 au pregătit o etapă care măsoară 504 kilometri, iar concurenții vor rula în jurul orașului Neom (etapa a treia Neom-Neom.)

Din aceeași categorie...

Back to top button