Breaking News

Belgia a introdus salariul minim pentru operațiunile de cabotaj rutier

Belgia a introdus noi reguli privind operațiunile de cabotaj rutier, printre care și plata unui salariu minim pentru șoferii de camion.

După modelul Franței, Germaniei și Austriei, Belgia introduce și ea obligativitatea salariului minim, însă doar pentru operațiunile de cabotaj rutier.

Alături de alți lucrători, șoferii de camion fac și ei subiectul acestor noi reglementări.

Noile reguli privind operațiunile de cabotaj rutier în Belgia au intrat în vigoare de la 1 octombrie 2017, în baza unui decret regal.

VEZI ȘI: Camion surprins cu viteza de 146 km/h pe autostrada A16 în Franța

Astfel, noile reguli de reglementare a muncii și salariu minim aplicate de Belgia în cazul cabotajului rutier, trebuiesc respectate de duminică (1 octombrie 2017).

Începând cu luna aprilie 2007, operațiunile de cabotaj rutier în Belgia trebuiesc anunțate prin intermediul portalului www.limosa.be.

De la 1 octombrie 2017, se aplică următoarele reguli noi:

– În cazul unei înregistrări electronice a unei operațiuni de cabotaj, trebuie să fie numit un reprezentant care să furnizeze autorităților belgiene, dacă este cazul, informații privind salariile și condițiile de muncă aplicate. Nu este necesar să se stabilească în Belgia. Există, de asemenea, posibilitatea de a numi o persoană în cadrul companiei care trimite, cum ar fi managerul sau șeful de dispecerat.

– Tipul de serviciu efectuat trebuie să fie indicat la înregistrarea electronică.

– În cazul lucrătorilor detașați, trebuie indicat și numărul autorizației societății care face detașarea.

Mai multe informații despre regulile salariul minim în Belgia vor fi cât de curând dispinibile pe www.limosa.be.

Din aceeași categorie...

Back to top button