InfrastructuraTop News

Belgia: Fastned va dezvolta și opera două stații mari de încărcare rapidă

Fastned va dezvolta și opera două stații mari de încărcare rapidă pe E17, lângă Gent, Belgia. Construcția acestora este planificată să înceapă în 2024.

Fastned, companie olandeză care deține și operează o rețea de peste 200 de stații de încărcare pentru vehicule electrice în Olanda, Germania, Marea Britanie, Belgia și Elveția, a câștigat o concesiune pentru două locații cu trafic intens în cadrul unei licitații organizate de Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) – autoritatea rutieră flamandă.

Belgia: Fastned va dezvolta și opera două stații mari de încărcare rapidă

Astfel, Fastned va dezvolta și opero două stații mari de încărcare rapidă, cu câte 12 puncte de încărcare fiecare, pe ambele părți ale autostrăzii E17, în apropiere de orașul Gent.

Cele două locații din Gentbrugge vor fi primele „zone de servicii de autostradă ale viitorului”, care vor deservi doar mașinile electrice și vor oferi servicii suplimentare, cum ar fi toalete, sandvișuri și cafea. Stațiile vor avea capacitatea de a încărca până la o mie de vehicule electrice pe zi, oferind fiecărei mașini o autonomie de până la 300 km în doar 15 minute.

VEZI ȘI: H2Accelerate a primit fonduri pentru 150 de camioane și 8 stații de hidrogen

Cele două noi stații mari de încărcare rapidă vor avea încărcătoare de 400 kW, care vor furniza energie verde obținută de la soare și vânt. Acest design al stației este potrivit pentru toate vehiculele electrice, inclusiv pentru vehiculele mai lungi, cum ar fi camioanele. Acestea vor fi echipate cu copertine galbene iconice acoperite cu panouri fotovoltaice, care îi protejează pe șoferi de ploaie și sunt concepute pentru o încărcare sigură și ușoară.

Specialist în licitații pentru stații de mare capacitate

AWV își stabilește obiectivul de a încuraja mobilitatea electrică prin punerea la dispoziție de spații de-a lungul rețelei sale de autostrăzi pentru construirea și operarea infrastructurii de încărcare electrică. Fastned va continua să răspundă la licitații cu scopul de a pune la dispoziția șoferilor de vehicule electrice din Belgia și din Europa o rețea de încărcare rapidă de înaltă calitate și cuprinzătoare de-a lungul coridoarelor cheie.

Fastned are un palmares de neegalat în ceea ce privește câștigarea licitațiilor pentru locații cu trafic intens, în special pe autostrăzile majore din Europa. Pe măsură ce rețeaua sa se extinde, Fastned oferă șoferilor de vehicule electrice mai multe oportunități de a se încărca și de a-și continua rapid călătoria.

În Belgia, Fastned are în prezent 19 stații de încărcare rapidă operaționale și 24 de locații în curs de dezvoltare. Construcția stațiilor din Gentbrugge este planificată să înceapă în 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button