Știri

Belgia: Nou record de șoferi vitezomani surprinși de o cameră radar

O cameră radar de pe autostrada de centură a orașului Anvers a stabilit un nou record de amenzi pentru viteză în Flandra (Belgia).

În primele 6 luni ale lui 2023, o cameră radar de pe autostrada de centură a orașului Anvers, amplasată la Berchem, înainte de ieșirea 3 Borgerhout/Aeroport, a surprins aproximativ 65.000 de șoferi care au depășit viteza legală.

Potrivit poliției federale din Belgia, acestea este un nou record, având în veedere că în medie s-a emis o amendă pentru depășirea vitezei la fiecare 4 minute.

Secțiunea de autostradă unde este montată această cameră radar este cea mai aglomerată din toată Belgia, fiind locul unde traficul dinspre Gent (Flandra de Est) și Olanda converge cu traficul de pe autostrăzile E19 și E313.

VEZI ȘI: Camioanele autonome Daimler vor folosi senzori LiDAR Aeva

Agenția flamandă pentru autostrăzi și trafic va înăspri în controalele privind viteza pe secțiunea de autostradă de centură a Anvers-ului, prin introducerea unui sistem ANPR (recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare).

Precedentul record de amenzi de viteză în Flandra a fost stabilit în 2022 de o cameră radar la intrarea în tunelul Craeybeckx, pe E19, în direcția Anvers. Aceasta a surprins aproximativ 60.000 de șoferi care au depășit viteza într-un interval de 6 luni.

Din aceeași categorie...

Back to top button