Știri

Belgia nu mai acceptă plata taxelor de drum cu carduri de carburant

Începând de astăzi, șoferii și transportatorii care circulă în Belgia nu vor mai putea achita în avans taxele de drum cu carduri de carburant.

Anunțul a fost făcut de Satellic, operatorul sistemului de taxare din Belgia. Astfel, începând de la 11 aprilie, Belgia nu mai acceptă carduri de carburant pentru plata taxelor de drum în sistem prepay pentru dispozitivele OBU în Road User Portal (RUP).

Belgia nu mai acceptă plata taxelor de drum cu carduri de carburant

Satellic sfătuiește utilizatorii să utilizeze o altă metodă de plată (card de credit sau de debit) dacă șoferul sau transportatorul dorește o plată a taxelor în avans. O altă opțiune este trecerea la un abonament cu plată ulterioară folosirii drumurilor.

VEZI ȘI: 31.283 de amenzi pentru neplata taxelor de drum în Belgia, în 2020

Modificarea vine după o modificare a software-ului sistemului Satellic, care a avut loc în această noapte. Astfel, între orele 02:00 și 08:00 au fost indisponibile atât Road User Portal (RUP), cât și punctele de service (Satellomat).

Motivul retragerii cardurilor de carburant ca opțiune de plată este o serie de rapoarte de fraudă primite de Satellic și Viapass. Conform asociației de transportatori ZMPD din Polonia, de la finalul lunii mai, cardurile de carburant nu vor mai fi acceptate ca metodă de plată nici la automatele Satellomat.

În punctele de service nu este posibilă nici plata cu cash, din cauza recomandărilor legate de pandemia de coronavirus.

Din aceeași categorie...

Back to top button