Știri

Nivelul de alertă teroristă menținut în tot regatul Belgiei

Ministerul Afacerilor Externe informează că Organismul belgian de coordonare pentru analiza ameninţărilor (OCAM) a luat hotărârea menţinerii până luni, 30 noiembrie 2015, a nivelului maxim de alertă teroristă.

Astfel, în Bruxelles se menține nivelul de alertă 4 teroristă (pe o scara de la 1 la 4), ceea ce înseamnă o „ameninţare serioasă şi iminentă”, iar pentru restul teritoriului Belgiei nivelul de alertă 3 de „ameninţare posibilă şi credibilă”.

Universităţile şi şcolile de toate gradele îşi vor relua activitatea miercuri, 25 noiembrie 2015, dată la care şi metroul va fi repus „progresiv” în funcţiune. În seara zilei de luni, 23 noiembrie 2015, primul ministru belgian a reiterat recomandarea ca locuitorii capitalei belgiene – Bruxelles – să evite „locurile cu o concentraţie mare de oameni”, cum ar fi „concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun” şi centrele comerciale aglomerate.

Nivelul de alertă teroristă menținut în tot regatul Belgiei

infoTrucker.ro recomandă șoferilor profesioniști care tranzitează zona sau fac operațiuni de încărcare/descărcare în Regatul Belgiei să respecte toate indicațiile date de autorități și poliție. Aceleași recomandări se păstrează și pentru Franța.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Până atunci însă, poți descărca revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau poți intra pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button