Știri

Belgia: Sancțiuni mai dure pentru utilizarea telefonului la volan

Regiunea Limburg din Belgia introduce de la 1 februarie sancțiuni mai dure pentru utilizarea telefonului la volan.

Utilizarea telefonului mobil la volan este pedepsită în Belgia cu o amendă de 174 de euro, care trebuie plătită pe loc. Însă, regiunea Limburg introduce sancțiuni și mai dure pentru utilizarea telefonului la volan.

Potrivit publicației olandeze bigtruck.nl, de la 1 februarie 2024, amenda pentru utilizarea telefonului la volan crește la 240 de euro. În plus, șoferul va fi pedepsit automat cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 8-15 zile.

În această perioadă, permisul de conducere va fi păstrat la secția de poliție locală, de unde poate fi colectat de șofer după expirarea sancțiunii.

VEZI ȘI: Nou record de șoferi vitezomani surprinși de o cameră radar, în Belgia

Deși Limburg reprezintă doar o mică porțiune din Belgia, noua sancțiune pentru telefon poate avea efecte la nivel internațional. Autoritățile locale au anunțat că suspendarea permisului se poate aplica și cetățenilor străini, inclusiv șoferilor de camion.

Pentru a justifica noua pedeapsă, belgienii arată statisticile care spun că aproximativ 8% din accidentele rutiere mortale din țară sunt legate de folosirea unui telefon în timpul condusului.

Din aceeași categorie...

Back to top button