Stiai caȘtiri

Belgia: Scanere de imigranți în parcarea Jabbeke

Parcarea Jabbeke din Belgia, recent redeschisă după renovare, a primit un sistem de scanere pentru imigranți, pe baza semnalelor de la telefoanele mobile.

Parcarea belgiană Jabbeke, situată pe ruta E40 spre Calais, este cunoscută de ani pentru amenințarea imigranților ilegali. De aceea, a fost aleasă pentru a testa în premieră un scaner care recunoaște dispozitivele electronice.

Parcarea a fost renovată recent de TotalEnergies, care a înlocuit infrastructura de realimentare, spațiile de servicii, dar și pe cele de parcare. Au apărut astfel 70 de locuri suplimentare pentru camioane, dar parcarea este acum plătită și operată de Circle K.

În schimb, siguranța șoferilor a fost mult crescută, certificarea fiind acum Gold în sistemul de clasificare din UE. Acesta înseamnă că parcarea dispune de gard, bariere, camere video și supervizare de la o companie de securitate. Noutatea absolută este Mac Address Scanner, echipament care poate determina numărul de dispozitive electronice de la bordul unui camion.

VEZI ȘI: Proteste ale fermierilor și în Spania, Bulgaria și Polonia

Când un camion intră în parcare cu un număr de 4 dispozitive, de exemplu, sistemul va considera acest lucru ca normal. Totuși, dacă mai multe telefoane sunt active, scanerul va considera că este posibil ca în semiremorcă să fie imigranți. Șoferul va primi atunci o avertizare specială în aplicația parcării, care îi va sugera să verifice remorca sau să cheme poliția.

Scanerul va examina camioanele și la ieșire, recunoscând situația în care un camion începe pauza cu un număr de dispozitive electronice la bord, iar după are mai multe. Și în acest caz, șoferul este avertizat să-și verifice remorca înainte de a ajunge la Calais.

În schimb, dacă totul este în regulă la plecare, camionul primește ”Green Lane Stamp”, care oferă prioritate la înregistrare și verificare în port.

Din aceeași categorie...

Back to top button