Știri

Belgia. Toleranță zero pentru șoferii începători prinși conducând sub influența alcoolului

Conducerea sub influența alcoolului reprezintă una dintre cauzele princiale care duc la apariția accidentelor rutiere.

Belgia este una dintre țările care militează pentru zero toleranță pentru șoferii începători prinși conducând sub influența alcoolului.

Belgia. Toleranță zero pentru șoferii începători prinși conducând sub influența alcoolului

Multe dintre statele Uniunii Europene au o limită de 0.5 grame de alcool per litru de sânge. Orice cantitate care trece peste această concentrație va fi sancționată corespunzător, în funcție de legile ficărui stat.

Spre exemplu, România și Slovacia sunt singurele state din UE care nu permit șofatul sub influența băturilor alcoolice. În state precum Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Germania sau Franța, este permisă o concentrație de maximum 0.5 grame de alcool per litru de sânge.

În cazul șoferilor începători, așa cum este normal, aceste valori scad și mai mult. De curând, autoritățile din Belgia propun tolerață zero pentru șoferii începătorii prinși conducând sub influența alcoolului.

VEZI ȘI: Șoferul unei furgonete cu prelată și-a pierdut viața într-un accident rutier pe A 7 din Germania

În acest moment, limita pentru această categorie de șoferi este tot de 0.5 grame de alcool per litru de sânge.

Au fost realizate și o serie de studii pentru a scoate și mai mult în evidență efectele grave pe care le poate avea șofatul sub influența alcoolului, iar belgienii sunt cei care au obținut cea mai slabă clasificare.

Din aceeași categorie...

Back to top button