LogisticaȘtiri

Belgienii de la H.Essers s-au certificat ISO 39001

Furnizorul belgian de servicii de trasnport si logistice, H.Essers, efectueaza anual 120 milioane kilometri cu 1.250 de camioane, in aceste conditii siguranta rutiera fiind prioritate zero.

Aceasta participare activa in trafic, nu numai a soferilor sai profesionisti, dar si a restul angajatilor care calatoresc catre si de la locul de munca sper casa, a fost stimulentul pentru H.Essers de a distila toate eforturile facute de-a lungul anilor intr-un plan global de siguranta.

Un alt pas importan al companiei belgiene a fost inscrierea in VSV (Fundatia Flamanda pentru  Trafic), care, cu sprijinul companiilor Ethias, furnizeaza pregatire in dezvoltarea unei politici de siguranta rutiera adaptate pentru companie.

Belgienii de la H.Essers s-au certificat ISO 39001

Urmatorul pas, si poate unul din cele mai importante in acest sens a fost certificarea ISO 39001. Standardul ISO 39001 exista din 2012 si ofera companiilor un cadru si orientari specifice pentru a aborda riscurile de siguranta in trafic intr-un mod structurat si integrat. Standardul a fost dezvoltat de experti din 40 de tari si 16 organizatii, printre care OMS, Banca Mondiala si Road International Federation (IRF). Standardul ISO 39001 este gandit pentru a asigura compatibilitatea cu sistemele existente de siguranta si de asigurare a calitatii in lumea afacerilor.

In mod specific, standardul ISO 39001 inseamna ca organizatiile trebuie sa identifice o serie de factori de performanta referitoari la siguranta rutiera in cadrul domeniului si contextul lor, care la randul lor sunt cuplate la obiective concrete masurabile, precum si un plan de actiune si parametrii de evaluare.

In cazul companiei H.Essers, acestea se refera printre alte obiective, la sofat, numarul de accidente rutiere etc. Dupa doua runde de audit efectuate de Vinçotte, compania H.Essers a devenit prima companie de logistica din Belgia care obtine certificarea ISO 39001.

Din aceeași categorie...

Back to top button