GreenZoneTop News

Berea Bud Light NEXT livrată cu zero emisii în California

Noua bere Bud Light NEXT a fost livrată cu zero emisii de Anheuser-Busch în parteneriat cu Nikola Corporation și BYD Motors.

Înainte de a 56-a finală SUPER BOWL, Anheuser-Busch a făcut echipă cu partenerii săi de transport, Nikola Corporation și BYD Motors, pentru a livra cu zero emisii Bud Light NEXT, prima bere fără carbohidrați a mărcii, care sparge barierele unei beri lager tradiționale.

Berea Bud Light NEXT livrată cu zero emisii în California

Livrarea cu zero emisii a folosit tehnologia ambilor parteneri pentru a livra în mod durabil bere de la fabrica Anheuser-Busch din Van Nuys, CA către baruri și comercianți cu amănuntul din Los Angeles, folosind doar vehicule cu emisii zero.

Camionul electric cu hidrogen Nikola Tre (FCEV) a preluat berea de la fabrică și a livrat-o la unitatea de distribuție Anheuser-Busch AB One din Carson, CA. De acolo, un camion electric cu baterii BYD a livrat mai departe berea barurilor și comercianților cu amănuntul locali pentru a fi savurată de consumatori în timpul SUPER BOWL LVI.

Această livrare a marcat, de asemenea, extinderea parteneriatelor Anheuser-Busch atât cu Nikola, cât și cu BYD din California, ca parte a ambiției globale de decarbonizare a producătorului de bere și a angajamentului de a reduce emisiile de carbon de-a lungul lanțului de distribuție din SUA cu 25% până în 2025.

În 2018, Anheuser-Busch a încheiat un parteneriat cu Nikola pentru achiziția de camioane electrice cu hidrogen, pentru a ajuta la tranziția întregii sale flote pentru transport pe distanțe lungi de la camioane diesel la cele cu zero emisii.

Berea Bud Light NEXT livrată cu zero emisii în California

În februarie, Anheuser-Busch și Nikola au început un test pilot pe o perioadă de trei luni cu două camioane electrice cu hidrogen Nikola Tre FCEV în rețeaua producătorului de bere din California de Sud.

Acest test pilot este un pas important pentru ambele companii pentru a rafina specificațiile și caracteristicile de producție ale camioanelor Nikola și pentru a demonstra viabilitatea transportului și a realimentării cu hidrogen în transportul de băuturi.

VEZI ȘI: Directiva Eurovinietei, cheia către un transport rutier de marfă durabil în Europa

Tot în acest an, Anheuser-Busch va adăuga în flota de distribuție din California încă 20 de camioane electrice cu baterii BYD.

În prezent, producătorul de bere operează un total de 25 de camioane elecrice cu baterii BYD în patru centre de distribuție din California, dintre care 21 au fost implementate în 2020 ca parte a proiectului „Sisteme de marfă cu zero și aproape zero emisii/Manipulare la scară a băuturilor cu emisii zero”.

Berea Bud Light NEXT livrată cu zero emisii în California

Manipularea și distribuția la scară a băuturilor cu emisii zero face parte din California Climate Investments, o inițiativă la nivel de stat care pune miliarde de dolari Cap-and-Trade pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, întărirea economiei și îmbunătățirea sănătății publice și a mediului – în special în comunitățile defavorizate.

Extinderea flotei din acest an este rezultatul programului California HVIP și al parteneriatului continuu cu California Air Resources Board și CALSTART pentru a implementa o tehnologie avansată care este mai curată și mai silențioasă pe drum.

Din aceeași categorie...

Back to top button