Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) a comandat 15 autobuze Citaro Electric

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) a comandat 15 autobuze Citaro Electric
După comanda de 950 de autobuze Mercedes-Benz Citaro cu motor cu combustie, Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) a mai comandat 15 autobuze Citaro Electric.

Aceasta este a 3-a comandă înregistrată de Mercedes-Benz pentru modelul Citaro Electric înainte de premiera mondială de la Salonul Internațional de Autovehicule Comerciale (IAA).

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) a comandat 15 autobuze Citaro Electric

Autobuzele Citaro Electric ce vor circula pe străzile Berlinului sunt propulsate de motoare electrice amplasate lângă butucul roților, alimentate de zece module de baterii, ce vor fi încărcate la prizele din depou.

Componentele high-tech, precum și un sistem avansat de management termic, ce include componente de ultimă generație, precum pompa de căldură, reduc consumul de energie și maximizează autonomia de deplasare.

Spațiul destinat călătorilor din interiorul lui Citaro Electric este identic celui din autobuzele convenționale.

Versiunea aleasă de BVG beneficiază de o serie impresionantă de dotări, inclusiv sisteme de infotainment dedicate călătorilor cu mobilitate scăzută.

De asemenea, persoanele cu deficiențe de vedere vor avea la dispoziție mânere tactile, cu o suprafață striată.

VEZI ȘI: Tehnologia de șantier franceză testată în balastiera TCS

Cele 15 autobuze vor fi livrate începând cu primul trimestru al anului 2019.

Noul Mercedes-Benz Citaro Electric a fost riguros testat şi va intra în producția de serie înainte de sfârșitul acestui an, după lansarea oficiala din această toamnă de la Hanovra.

De altfel, echipa infotrucker.ro va fi prezentă la inceputul lunii iulie 2018 în cadrul unui eveniment de presă în care va fi prezentat și noul Citaro Electric.

Vom reveni cu informații suplimentare la momentul respectiv.

Follow #infotrucker