Bus

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) a comandat 950 de autobuze Mercedes-Benz Citaro

După Hamburg, care a achiziționat primele autobuze Citaro Electric, Berliner Verkehrs­betriebe (BVG) a lansat cea mai mare comandă din istoria unui operator german de servicii de transport.

Astfel, BVG urmează să i se livreze pe parcursul următorilor ani, 950 de autobuze Mercedes-Benz Citaro, din care 600 de autobuze sunt articulate şi 350 sunt solo.

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) a comandat 950 de autobuze Mercedes-Benz Citaro

Convenția cadru dintre Daimler Buses și operatorul de transport din Berlin prevede achiziţia a 600 autobuze articulate și a maximum 350 de autobuze solo. Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) va primi autobuzele succesiv, pe parcursul următorilor ani.

Toate autobuzele Mercedes-Benz Citaro sunt echipate cu motoare eficiente, cu emisii scăzute, conform celei mai recente directive europene privind emisiile.

BVG: 1400 de autobuze transportă annual 441 de milioane de pasageri
Din cele 1400 autobuze ale Berliner Verkehrsbetriebe, care operează 154 de rute, aproximativ 1000 sunt autobuze solo și articulate.

Mai mult de 300 dintre acestea etalează steaua Mercedes-Benz. Anul trecut, autobuzele BVG au transportat 441 milioane de pasageri.

Autobuzele Mercedes-Benz și ale predecesorilor săi au o tradiție îndelungată în Berlin: Autobuzele Daimler circulă pe drumurile capitalei Germane încă din 1905, în cadrul serviciilor „Allgemeine Berliner Omnibus Aktien Gesellschaft” (ABOAG), predecesorul actualului Berliner Verkehrsbetriebe (BVG).

VEZI ȘI: Primele 16 autobasculante Ford 4142D Euro VI livrate către CNAIR 

Cu vânzări totale de peste 50.000 de vehicule, Citaro este cel mai bine vândut autobuz urban din lume. În Europa, modelul poate fi întâlnit în aproape fiecare țară și fiecare oraș mare.

A doua generaţie a modelului lansat inițial în 1997 a apărut în 2011. Gama cuprinde autobuze solo și articulate, autobuze pentru servicii în zonele urbane sau rurale, precum și Citaro LE, autobuzul „low-entry” din gamă.

De asemenea, modelul Citaro este baza autobuzului de mare capacitate, cu 4 axe, CapaCity.

Citaro a doborît numeroase recorduri în segmentul său. Spre exemplu, în 2012, Citaro a devenit primul autobuz care s-a conformat standardului de emisii EURO VI, standard aflat în vigoare și în prezent.

Deși vânzările au crescut considerabil, Citaro nu stă pe loc: ultimele noutăți constau în lansarea autobuzului economic Citaro Hybrid, respectiv a autobuzului Citaro complet electric, care etalează caracteristici impresionante la nivel de performanță.

Acesta din urmă va intra în producție de serie în decursul anului următor.

Din aceeași categorie...

Back to top button