BGL amenință că va organiza un protest similar cu cel al fermierilor germani

BGL amenință că va organiza un protest similar cu cel al fermierilor germani
BGL amenință cu organizarea unui protest similar cu cel al fermierilor germani, dacă discuțiile pe Pachetul de Mobilitate se vor încheia cu soluții nefavorabile pentru transportatori și șoferi.

După protestul fermierilor germani de la finalul lunii noiembrie, BGL vrea să organizeze un protest similar, dacă în cadrul discuțiilor pentru Pachetul de Mobilitate nu se ține cont de importanța transportului rutier de mărfuri pentru economie.

BGL amenință că va organiza un protest similar cu cel al fermierilor germani

Negocierile pentru Pachetul de Mobilitate au ajuns într-un impas și următoarea rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliu este programată pe data de 11 decembrie.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) solicită găsirea unor soluții practice care să nu pună o presiune și mai mare pe transportatori și mai ales pe șoferi.

Soluții care să nu ducă la practici de dumping social sau care să defavorizeze companiile mici și mijlocii în fața marilor companii de transport.

Reprezentanții BGL atrag atenția că transportul rutier de mărfuri reprezintă coloana vertebrală a economiei germane și că fără această componentă s-ar ajunge cel mai probabil la un colaps al multor sectoare din industrie.

VEZI ȘI: BGL critică faptul că Germania a blocat revizuirea normelor UE de tarifare rutieră

Și tocmai pentru a demonstra importanța transportului rutier de mărfuri, BGL amenință că va organiza un protest similar cu cel al fermierilor germani, doar că va lua în calcul să ajungă cu sute de camioane până la Bruxelles și nu doar la Berlin.

Reprezentanții BGL au început deja discuțiile cu membri asociației. și deja 40 de camioane din regiunea Nordrhein-Westfalen sunt pregătite pentru un protest în cazul în care nu se vor lua decizii care să ajute acest sector, urmând ca în zilele următoare să se pună la punct tot planul pentru protest dacă negocierile de pe 11 decembrie se încheie cu soluții nefavorabile pentru transportatori și șoferi.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.