ȘtiriTop News

Asociația germană BGL cere container cu toaletă și duș în spatele cabinei

Pentru a îmbunătăți condițiile de lucru ale șoferilor, BGL, cea mai mare asociație de transportatori din Germania, cere dispensă pentru a se putea monta un container cu toaletă și duș în spatele cabinei.

BGL vorbește despre toalete și dușuri pe camioane de doi ani, în încercarea de a îmbunătăți condițiile sanitare din industrie. Măsura este văzută în special ca o metodă de atragere a femeilor către profesia de șofer de camion.

Asociația germană BGL cere container cu toaletă și duș în spatele cabinei

Recent, președintele BGL, prof. dr. Dirk Engelhardt, a vorbit în detaliu despre propunerea asociației într-un interviu pentru publicația de profil Eurotransport.de.

El a propus o soluție care să nu depindă de producătorii de camioane: un container cu toaletă și duș ce poate fi montat în spatele cabinei. Acesta ar avea intrare separată, iar o dimensiune de 2,5 x 1,2 metri ar trebui să fie suficientă pentru a instala facilitățile sanitare necesare.

Eurotransport.de a făcut și un fotomontaj pentru cum ar putea arăta acest container, plecând de la un model DAF de ultimă generație.

VEZI ȘI: Spania ar putea deveni a doua țară în care șoferii nu sunt obligați să încarce și descarce marfa

Propunerea președintelui BGL este susținută de marea majoritate a companiilor din asociație. Aceștia cer o creștere a dimensiunii maxime a camioanelor, astfel încât un astfel de container să poată fi montat fără a afecta capacitatea de încărcare.

În același timp, BGL cere acces pentru șoferii de camion la facilitățile sanitare ale companiilor, dar și instalarea de containere cu dușuri în toate parcările de camioane.

Credit foto: eurotransport.de

Din aceeași categorie...

Back to top button