Știri

BGL critică autocolantele “Atenție! Unghiuri Moarte” din Franța

BGL critică autocolantele “Atenție! Unghiuri Moarte” din Franța, deoarece soluția aleasă de autoritățile franceze nu este eficientă pentru siguranța rutieră.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) analizează implementarea obligativității aplicării unor autocolante pe camion care să avertizeze împotriva pericolelor din unghiul mort.

BGL critică autocolantele “Atenție! Unghiuri Moarte” din Franța

Începând din 2021, vehiculele comerciale de peste 3.5 tone, care circulă în Franța, trebuie să fie echipate cu marcaje speciale (autocolante reflectorizante 25 x 17 cm în culorile negru-șoșu-galben) pe ambele laterale și în spate pentru a avertiza pietonii și bicicliștii despre pericolul unghiului mort.

În caz contrar, amenda pentru nerespectarea acestei prevederi este de minimum 135 de euro. Pentru camioanele care au afișează alte tipuri de avertisemnte similare există o perioadă de tranzit de 12 luni în care pot să treacă la noile marcaje.

Reprezentanții BGL spun însă că acest tip de autocolante nu ajută deloc în trafic și că au testat deja în trecut astfel de variante în colaborare cu Clubul German al Bicicliștilor (Allgemeinen Deutschen Fahrrad-Club – ADFC) care nu au dat rezultate.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului BGL, Prof. Dr. Dirk Engelhardt a spus chiar că astfel de inițiative naționale nu sunt deloc utile. Asociația germană este susținută și de Federația Națională de Transport Rutier din Franța (FNTR) care a criticat încă din noiembrie 2020 implementarea acestei obligativități.

VEZI ȘI: Fabrica Mercedes-Benz din Ludwigsfelde sărbătorește 30 de ani de producție

De asemenea, BGL a criticat și modul în care a fost implementată această decizie.

Autoritățile franceze au comunicat târziu obligativitatea afișării pe camion a acestor autocolante, iar companiile din Germania nu au avut suficient timp pentru implementare. În plus, versiunile cu aplicare magnetică nu sunt eficiente pe termen lung.

BGL a oferit asistență companiilor de transport din Germania care efectuează curse în Franța, dar a criticat implementarea acestei decizii.

În plus, BGL a criticat și faptul că aceste colante, care trebuie lipite pe fața, lateralele și spatele vehiculului, trebuie aplicate și pe vehicule dotate cu sisteme de asistență la virarea la dreapta.

De asemenea, infotrucker.ro a ajutat companiile de transport din România să se alinieze la legislația din Franța, facilitând cumpărarea autocolantelor “Atenție! Unghiuri moarte!”. De altfel, aceste sunt disponibile în continuare pe bază de comandă, cantitatea minimă fiind de 30 de autocolante.

Din aceeași categorie...

Back to top button