BGL și Ver.di vor un registru unic european pentru controale mai eficiente

BGL și Ver.di vor un registru unic european pentru controale mai eficiente

Pentru o evidență și un control mai ușor al transportului rutier comercial, BGL și Ver.di vor un registru european în care să figureze toate informațiile.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) și uniunea sindicală a prestatorilor de servicii Ver.di au solicitat înființarea unui registru european în care să figureze fiecare companie de transport și logistică și în care să fie înregistrată fiecare cursă efectuată.

Totul pentru ca eventualele încălcări ale legislației să fie controlate mai ușor.

VEZI ȘI: Un camion militar a oprit un alt camion scăpat de sub control pe o autostradă din Germania

BGL și Ver.di și-au motivat solicitarea în urma numeroaselor politici de dumping social din domeniu, dar și a lipsei masive de șoferi în transportul rutier european, menționând că reglementările pauzelor de repaus și odihnă, salariul minim și alte prevederi de ordin social sunt bine venite, dar doar atâta timp cât sunt controlabile și aplicate de toată lumea.

Cele două asociații au militat și pentru îmbunătățirea condițiilor în locurile unde șoferii efectuează pauzele legale și perioadele de odihnă astfel încât să se poată odihni cu adevărat.

Este necesar ca zonele de parcare să aibă un număr suficient de spații pentru camioane, facilități sanitare curate și oferte la prețuri accesibile pentru produse și servicii, precum cazare sau mâncare, mai spun cele două asociații.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Avatar

    Lucian

    13/06/2019 at 2:16 PM

    Astea sunt lucruri pe care sindicatele le cer de ani de zile si stiu lucrul asta direct de la intalnirile ETF si vizitele din parlamentul european la care am participat. Nu este nimic nou, este vorba doar de miscarea melcului. Miscarea autoritatilor care nu reusesc de ani de zile sa puna lucrurile astea in practica.

    Daca imi amintesc bine prin regulamentele din 2008 privind cabotajul erau mentionate si anuntate aceste registre. Suntem in 2019…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.