ȘtiriTop News

Bilanțul acțiunii de control a camioanelor, din regiunea Tirol

Probleme tehnice depistate la aproximativ 30% dintre camioanele verificate.

Pentru a îmbunătăți siguranța traficului greu de mărfuri, pe 11 mai, poliția austriacă din regiunea Tirol a derulat o amplă acțiune de control a camioanelor, la care au participat agenți din opt departamente regionale și ofițeri de la secția de poliție a orașului Innsbruck.

Specialiștii poliției în domeniul tehnologiei, transportului de mărfuri și al mărfurilor periculoase au fost susținuți de tehnicieni de la biroul guvernului provincial tirolez. Verificările tehnice au fost efectuate cu ajutorul unității mobile a ASFINAG.

Bilanțul acțiunii de control a camioanelor, din regiunea Tirol

Acțiunile de control a fost derulate pe principalele rute de tranzit: A12, A13 și S16, precum și rețeaua rutieră secundară (Fernpassstraße, Reschenstraße, Loferer Straße, Drautalstraße, Seefelder Straße, Tiroler Straße, Zillertalstraße, Achenseestraße).

În intervalul orar 09:00 – 17:00, polițiștii au verificat starea tehnică a camioanelor, a echipamentelor acestora, precum și mărfurile transportate (de exemplu, mărfurile periculoase) și respectarea legislației privind transportul de mărfuri.

Din totalul celor 276 de camioane verificate în cele 8 ore de control, 83 au fost depistate având diferite probleme, în 51 de cazuri fiind vorba de defecte tehnice (anvelope, rulmenți ai roților, funcționare defectuoasă a sistemului de frânare, probleme la sistemul de lumini etc.). În 18 cazuri, camioanele au mai putut să-și continue drumul, doar după remedierea problemelor tehnice. Două camioane au rămas fără plăcuțe de înmatriculare.

VEZI ȘI: Olanda testează echipamente de citire de la distanță a tahografelor digitale

De asemenea, șoferii camioanelor oprite au fost verificați pentru a vedea dacă respectă timpii de condus și odihnă, dacă au asigurat marfa corespunzător sau dacă au consumat alcool.

În urma controlului au fost depistate 85 de încălcări privind timpii de condus și odihnă, 21 de încălcări privind depășirea greutății, 6 încălcări privind lipsa sau asigurarea insuficientă a încărcăturii, 4 încălcări privind transportul de mărfurilor periculoase, precum și 20 de alte încălcări (reglementări comerciale, echipamente, abateri privind purtarea centurii de siguranță etc.). În 62 de cazuri, polițiștii au încasat un depozit garanție de la șoferii străini. Un aspect importat de amintit este că testul de alcoolemie a fost negativ pentru toți șoferii de camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button