Carburanti

HVO100 lansat oficial pe piața în Germania

Începând cu 29 mai, biocombustibilul HVO100 și combustibilul diesel bazat pe energie electrică pot fi alimentate în formă pură.

A fost esențială revizuirea Ordonanței federale numărul 10 privind reglementarea emisiilor pentru a permite folosirea HVO100, un combustibil alternativ. Acest combustibil alternativ deschide calea către o gestionare a flotelor mai ecologică și contribuie la diminuarea considerabilă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

În mod particular, domeniul logistic beneficiază acum de o nouă metodă ecologică de gestionare a flotelor și de diminuare a poluării. HVO100 reprezintă o soluție viabilă pentru intensificarea protecției climatice în sectorul transporturilor și constituie un pas semnificativ spre operarea ecologică a motoarelor cu combustie, conform declarațiilor ministrului federal al transporturilor, Dr. Volker Wissing.

HVO100, produs exclusiv din deșeuri și materiale reziduale, poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 90% față de motorina tradițională. În plus, combustia sa este mai curată și produce mai puține mirosuri, contribuind astfel la diminuarea poluării locale în orașe și municipalități.

Pentru a facilita localizarea stațiilor de alimentare cu HVO100, eFuelsNow a creat o hartă interactivă care indică locațiile unde vehiculele pot fi alimentate cu acest combustibil. Această inițiativă sprijină tranziția către un transport mai durabil și aliniază sectorul logistic cu obiectivele de protecție climatică.

Majoritatea producătorilor de camioane au aprobat noile lor generații de motoare diesel pentru folosirea HVO până la o proporție de 100%.

Din aceeași categorie...

Back to top button