Blocaje la punctele de frontieră din Belgia

Blocaje la punctele de frontieră din Belgia

Conform Ministerul Afacerilor Externe, transportatorii belgieni au instalat baraje filtrante pe mai multe rute importante din Belgia, în special în apropierea punctelor de frontieră.

În semn de protest vis-a-vis de introducerea începând cu 1 aprilie 2016 a noului sistem de taxe electronică pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone precum şi datorită disfuncţionalităţii sistemului electronic de înregistrare, transportatorii belgieni au instalat baraje rutiere încercând să împiedice intrarea camioanelor străine în Belgia.

Transportatorii rutieri belgieni şi-au exprimat intenţia să blocheze principalele rute de acces până la desfiinţarea taxei de drum Viapass valabilă începând cu 1 aprilie 2016.

Blocaje la punctele de frontieră din Belgia

În dimineaţa zilei de 4 aprilie 2016 s-au înregistrează baraje pe mai multe drumuri precum E411 – la Spontin şi Habay, E429 – la Froyennes, Marquain, Lessines. De asemenea, punctul de frontieră Lamain a fost blocat total. Alte drumuri afectate de protestul transportatorilor belgieni au fost N4 – la Bastogne, N87 – la Étalle, zona Truck-Center, N40 – la Habay, N4 – Cinney, N63 – la Baillonville, N5 – la Philippeville.

Operațiunea: “Drept în perete”
Începând cu această seară, ora 22:00, cei care au protestat vineri, 1 aprilie 2016 – în chiar prima zi de aplicare a noii taxe de drum din Belgia – vor bloca principalele puncte de frontieră ale Belgiei, în semn de protest.

Conștienți de problemele de mobilitate ale cetățenilor cauzate de ultimul eveniment colectiv stârnit de către transportatori și șoferii angajați, acesștia vor dezvolta acțiuni mai puțin dăunătoare pentru populației ce au drept scop pedepsirea vinovaților creării acestui haos. Aceste acțiuni vor avea drept scop blocarea camioanelor în punctele de frontieră ale Belgie. În ceea ce privește camioane care vor să iasă din Belgia, acestea vor avea drum deschis. Conform liderilor acestor mișcări de stradă, nu vor exista blocaje din Belgia către o altă țară.  Șoferii care trec prin punctele de frontieră ale Belgiei către o altă țară, vor avea o banda liberă care le va facilita trecerea acestora.

VEZI ȘI: Noul sistem de taxare din Belgia provoacă neliniște

Protestatarii doresc să liniștească utilizatorii rețelei rutiere (cu excepția vehiculelor de transport și utilitare ușoare, inclusiv înregistrate în străinătate), că totul va fi pus în aplicare pentru a facilita deplasarea. Conform protestatarilor, taxa pe kilometru este un dezastru pentru toate companiile de transport mici, care nu au aceleași resurse ca și transportatorii mari.

Christophe Lacroix, Ministrul Economiei din Valonia (una din cele trei regiuni autonome care alcătuiesc Belgia) s-a angajat în fața protestatarilor să rezolve problemele de aplicare a taxei de drum. În plus, el a promis noi măsuri pentru a sprijini întreprinderile mici, dar nu a clarificat cum.

La ora editării acestei știri, majoritatea intrărilor rutiere în Belgia erau blocate conform situației traficului afișat de Google Maps.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker